Sondaj CSCI pentru alegerile prezidențiale 2014. Dan Șova: Victor Ponta a demonstrat...

Jurnalistul Radu Tudor a prezentat ultimele rezultate ale sondajului CSCI cu privire la alegerile prezidențiale 2014. Lupta dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta a devenit mai strânsă cu câteva procente, aparent nesemnificative, însă, dacă se menține tendința, liberalul ar putea deveni o amenințare pentru premier. 

Rezultatele sondajului, prezentate de Radu Tudor în emisiunea "Punctul de întâlnire", arată că în primul tur premierul Victor Ponta ar obține 41%, iar Klaus Iohannis s-ar clasa pe locul al doilea, la o diferență de 20%. Prezidențiabilul ACL ar obține 28%. În al doilea tur, Klaus Iohannis, deși se apropie mai mult de Victor Ponta, nu reușește să îl destabilizeze pe premier. Victor Ponta ar obține 55%, iar Klaus Iohannis pe 45%. 

(w670)

Sondajul CSCI prezentat în 18 august arăta că premierul Victor Ponta ar obține în turul al doilea 58%, iar Klaus Iohannis 42%. Într-o săptămână, premierul a pierdut 3%, care s-au dus la Klaus Iohannis. În prezent, având în vedere marja de eroare a sondajului de 3%, plus sau minus, scăderea premierului în sondaje în favoarea lui Iohannis, poate fi considerată nesemnificativă. Însă, râmâne de văzut în următoarele săptămâni cum se vor distanța sau apropia cei doi candidați în sondaje. 

Magie în PDL. O semnătură pentru Klaus Iohannis la fiecare 6 secunde

"Eu cred că Victor Ponta ca premier a putut demonstra că în România de astăzi ideologia este poate mai puțin importantă și că sunt fundamentale măsurile pentru reconstrucția societății", a susținut Dan Șova, la Antena 3. El a adăugat: "Dacă își imaginează cineva, începând cu Traian Băsescu, că l-ar putea opri pe Victor Ponta cu vreun dosar, nu pot decât să îi urez să meargă pe această cale. Dacă își imaginează cineva că acest om cu puternice concepții anti-corupție are vreun schelet în dulap, atunci se înșală".

În ceea ce privește încrederea, premierul Victor Ponta rămâne constant. Nu același lucru se întâmplă și cu Klaus Iohannis, care a coborât de la 41% la 29%. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel