Sebastian Lăzăroiu: PNL nu e pregătit de guvernare. Soluția rezonabilă: guvern de tehnocrați

Un fost consilier al lui Traian Băsescu a identificat o soluție pentru rezolvarea vidului de putere care s-ar crea în cazul în care premierul Victor Ponta ar demisiona în urma unui dosar penal, în condițiile în care nici PNL "nu e așa pregătit de guvernare".

"Stiu ca pare o copilarie la 25 de ani de la revolutie sa mai vorbesti de un guvern de tehnocrati. Dar sa recunoastem ca nici clasa noastra politica nu e asa de matura incat sa gaseasca acum o solutie politica plecarii lui Ponta.

Un guvern de tehnocrati este o solutie rezonabila, care probabil ar fi si pe placul PSD, deloc dornic sa plece pe acasa cu un an inainte de termen, dar si pe placul PNL, care nu si a rezolvat problemele de fuziune si nu e asa pregatit de guvernare.

Victor Ciutacu: Sunt șanse considerabile să avem un Guvern al Opoziției actuale
 

Ar fi si o solutie corecta din punct de vedere politic, pentru ca vidul de putere apare nu prin motiune de cenzura, ci prin demisia premierului in urma unui dosar penal.

Un guvern de tehnocrati ne ar scuti si de derapajele populiste inevitabile la noi inainte de alegeri. Ar fi un guvern care sa se ocupe doar de treburile curente si de organizarea alegerilor.
Oricum partidele toate sunt ocupate sa dea explicatii la DNA, asa ca o echipa de tehnocrati macar ar sta cu gandul la guvernare.

Mai e o mica problema. Nu prea mai avem tehnocrati dispusi sa si sacrifice un an din viata pentru binele public. Sectorul privat e mult mai ofertant", a scris sâmbătă, pe Facebook, Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu.

Robert Cazanciuc, surprins de acuzațiile aduse premierului Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel