Ponta, mesaj dur. Cine vine în România în timp ce Biden vizitează Europa

Fostul premier Victor Ponta nu ratează nicio ocazie de a arunca săgeți la adresa celor care conduc România. Într-o postare recentă pe Facebook, Victor Ponta subliniază că în timp ce vicepreședintele american Joe Biden va efectua în perioada următoare vizite în Serbia, Kosovo și Turcia, "la noi vin doar Rihanna și Manchester City - ne dau goluri, ne iau banii și noi rămânem fericiți!".

"Eu chiar "urmăresc cu atenție și preocupare" (serios) vizita Vicepreședintelui SUA Bidden în regiunea noastră - Serbia, Kosovo și Turcia! Chiar și din relatările din mass-media este clară tensiunea între Marile Puteri și jocul politic extrem de complicat care ne afectează viața tuturor celor care trăim în Sud-Estul Europei!

Și mai constat câte vizite și discuții la cel mai înalt nivel politic au loc în toate capitalele din Regiune - cu excepția Bucureștiului! La noi vin doar Rihanna și Manchester City - ne dau goluri, ne iau banii și noi rămânem fericiți !", este mesajul postat, miercuri, de Victor Ponta pe pagina sa de socializare.

Reacția fostului premier survine la mai puțin de o zi după ce Steaua București a fost surclasată de formația engleză Manchester City cu scorul de 5-0 (2-0), pe Arena Națională din Capitală, în prima manșă a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal, și în contextul vizitelor pe care vicepreședintele american Joe Biden le va efectua în perioada următoare.

Joe Biden, vizite în Serbia, Kosovo și Turcia, în luna august

Potrivit anunțului făcut săptămâna trecută de Casa Albă, vicepreședintele american Joe Biden va efectua între 15 și 17 august o vizită în Serbia și Kosovo.

Biden ar urma să aibă întrevederi cu președintele și premierul din fiecare din cele două țări, se arată într-un comunicat al Casei Albe, care nu precizează însă care vor fi subiectele de discuție.

Kerry s-a aflat în vizită în Serbia și Kosovo în decembrie. Oprirea sa și în Kosovo a evidențiat preocuparea Occidentului privind progresele lente în normalizarea relațiilor dintre cele două părți, la 16 ani de când intervenția aeriană a NATO a deschis calea independenței pentru această fostă provincie sârbă.

Sâmbătă, un alt anunț de la Casa Albă preciză că vicepreședintele SUA Joe Biden va efectua o vizită și în Turcia la 24 august.

Vizita lui Biden va fi prima a unei înalte oficialități americane de la puciul eșuat din Turcia, din 15 iulie.

Confirmarea vizitei lui Biden vine după anunțul făcut de premierul turc Binali Yildirim care a declarat sâmbătă că vicepreședintele american Joe Biden va vizita Turcia la 24 august.

Yildirim a mai menționat că o echipă tehnică americană va vizita Turcia la 22 august, pentru a discuta chestiunile juridice legate de extrădarea predicatorului turc Fethullah Gulen, solicitată de către Ankara, în condițiile în care autoritățile turce spun că Gulen s-a aflat în spatele loviturii de stat eșuate din 15 iulie, acuzații respinse de clericul islamist.

Yildirim și-a exprimat convingerea că va exista "un rezultat pozitiv" cu SUA pe tema extrădării predicatorului islamist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel