Iulian Iancu: Prețul gazelor ar putea crește cu 35 la sută de la 1 ianuarie 2015

Prețul gazelor ar putea crește  35 la sută pentru consumatorii industriali, printre care şi furnizorii de apă caldă şi căldură. Asta înseamnă că şi preţul la nivelul populaţiei ar putea fi afectat. Informația a fost prezentată, luni,  de deputatul PSD, Iulian Iancu, în cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului, de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Enegiei (CNR-CM).

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Servicii şi Industrii, a declarat, luni, că prețul gazelor ar putea crește cu 35% începând cu 1 ianuarie 2015, pentru cei care dețin centrale de apartament.

"La 1 ianuarie în mod normal prin liberalizarea preţului centralele termice producatoare de caldura, apa calda cu gaze naturale, ar trebui să crească practic preţul ca urmare a acestui proces. Ar însemna o discrimiare între consumatorii casnici. Toate municipalităţile prin CL au decis o subvenţionare a preţului gigacaloriei de la bugetul local. Acum, însă, acest salt, nu mai permite autorităţilor să suporte o diferenţă atât de mare", a spus şeful CNR-CM.

Citește și: Iulian Iancu: Prețul energiei a scăzut cu 40%, dar distribuitorul a luat partea leului

Influenţa modificărilor legislative asupra mediului investiţional în domeniul energiei şi evoluţia preţului energiei electrice la utilizatorii finali sunt principalele teme de dezbatere ale unei dezbateri organizate, luni, la Palatul Parlamentului, de Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Enegiei (CNR-CM).

De asemenea, vicepreședintele ANRE, Emil Calotă, a spus în ședința aceleiași comisii ca prețurile la gaze ar putea fi majorate, pentru toți consumatorii casnici, cu valori cuprinse între 28 la suta și 38 la suta.

Iulian Iancu a revenit, ulterior, și a precizat că cei care sunt racordati la sistemul centralizat vor suporta "o creștere între 28,8 și 38 la suta, așa cum a spus ANRE".

"Cei cu centrale termice sunt protejați până în 2021", a adăugat deputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel