Șeful Eurogrupului, răspuns categoric pentru Grecia: „Prea târziu!”

Oficialii europeni au respins cererea Greciei de a fi păsuită cu datoria pe care o are față de creditorii internaționali. „Prea târziu!”, a fost răspunsul șefului Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, la scrisoarea pe care premierul elen Alexis Tsipras a trimis-o la Bruxelles.

În ceea ce privește negocierea unui nou acord - o altă propunere a Atenei, discuțiile pot începe după ce se va ține referendumul de duminică, a mai spus șeful Eurogrup.

Miniștrii de finanțe din Eurogrup vor avea o nouă teleconferință miercuri dimineața, pentru a discuta despre noile propuneri ale Greciei, a precizat Jeroen Dijsselbloem.

Președintele Eurogrup a subliniat însă că este prea târziu pentru extinderea programului de asistență financiară a Greciei, care expiră la miezul nopții, iar modificarea atitudinii Atenei față de creditori și față de partenerii ei din zona euro ar trebui să se schimbe înainte de a putea fi agreat un nou program. 

„Atitudinea politică a guvernului grec nu pare să se fi schimbat”, a apreciat Dijsselbloem, citat de digi24.ro.

El a adăugat că orice solicitare din partea Greciei pentru un nou program va putea fi luată în considerare numai după referendumul convocat de guvernul grec, însă a avertizat că acest nou plan ar putea conține condiții și mai aspre decât precedentele.

Vezi și: "Grecia nu va plăti datoria către FMI", anunță ministrul grec de Finanțe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel