Dovezile lui Becali în războiul cu CSA: Ce echipă din România vrea să preia

Gigi Becali a organizat marți o conferință de presă în care vorbit despre scandalul dintre echipa sa și Clubul Sportiv al Armatei. Latifundiarul din Pipera a prezentat documente pentru a dovedi că el deține palmaresul Stelei și a transmis că i-ar plăcea să preia Petrolul Ploiești.

Iată principalele declarații făcute de Gigi Becali în cadrul conferinței de presă, potrivit gsp.ro:

- despre palmares: "Cel mai important este palmaresul echipei. Și în statutul echipei Steaua scrie «Steaua București continuă activitatea sportivă a Clubului Sportiv al Armatei și preia în întregime tradiția și gloria Steaua București de la FC Armata Club». Este clar că palmarestul nu este la ei. Eu am palmaresul.

În statutul echipei mai scrie că «Steaua București are ca atribute de identificare: insignă, steag, emblemă și imn propriu, adoptate prin Adunare Generală. Cu alte cuvinte mi-am făcut emblema mea și nu sunt obligat să țin emblema lor». ÎCCJ nu a vorbit decât despre emblemă și nu vorbește despre altceva ceva".

- despre datorii și ce deține în Ghencea: "Eu am preluat datoria de la CSA, de 21 de milioane de lei vechi (900.00 de euro), către o altă firmă, și am pus asflat, am făcut teren sintetic, am pus tabelă. În contract scrie că ele devin proprietatea statului, dar eu le-am făcut ca să le folosesc eu. Nu credeam că o să mă păcălească și mă dau afară.

Eu am luat datoria și am plătit-o. Am luat toate datoriile către Bancorex și le-am stins. M-am ținut de cuvânt în ceea ce înseamnă convenția dintre Armată și echipa mea".

Vezi și: Mircea Dușa: În cazul Steaua "o luăm de la zero"

- despre înființarea SC Steaua: "Printr-o Adunare Generală s-a aprobat actul constitutiv al SC Steaua București SA. În această Adunare Generală, comandatul Roșu și Boroi ridică mâna și au aprobat crearea SC Steaua București SA, societate pe acțiuni.

«SC Steaua București SA va prelua fără nici o altă formalitate locul din Divizia A și având toate drepturile», se arată actul constitutiv".

"Toate aceste acte s-au făcut în fața judecătorilor și a notarilor. Totul este legal. Eu dau echipa înapoi, dacă o vor. Am luat-o de pe locul 12 și zece milioane datorii și o dau fără datorii, cu un coeficient mare în UEFA și cu jucători în Liga 1. O să le dau cu salariile neplătite de o lună și jumătate.

Eu l-am sunat pe domnul Ministru, dar nu mi-a răspuns. Eu nu vreau să vorbesc cu avocatul, ci cu cineva care are putere de decizie.

Eu, la ce echipă mă duc, iau opt jucători și alți doi-trei juniori. E o tranzacție pe care vreau să o fac. Trebuie să dau bani pe jucători și, după, iau banii ca dividende. Fac înștiințare la ANAF, DNA și DIICOT, ca să mă asigure că totul e legal. Eu mă duc la o echipă susținută de Primărie, nu la Astra. Nu vreau să mai bag bani. Până în vara lui 2016, eu mai primesc 10 milioane și trebuie să îi iau.

Cel mai mult mi-ar plăcea să iau Petrolul. E aproape de București, 15.000 de fani la fiecare meci. Acolo aș fi zeu și iau campionatul în fiecare an. Oriunde mă duc, vine și Mirel Rădoi și voi fi conducător", a declarat Gigi Becali.

Citește și: Lovitură pentru Steaua! Se pregătește retrogradarea echipei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel