Din PSD se cere scoaterea UDMR în afara legii

congres-udmr-szilagyi-lorand
congres-udmr-szilagyi-lorand

Deputatul PSD Bogdan Diaconu consideră că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) este o formațiune de extremiști, care trebuie scoasă în afara legii pentru că încearcă să "desființeze" statul unitar printr-un proiect de lege depus în Parlament. 

"UDMR a jucat mereu cartea unui partid moderat, deși urmărea aceleași obiective ca și extremiștii notorii de la Jobbik: autonomia teritorială și închinarea unei zone din Transilvania Ungariei. Acum, cu promisiunea unui proiect de lege al autonomiei care va fi depus în Parlamentul României, UDMR și-a dat arama pe față și nu se mai străduiește nici măcar de ochii lumii să pară moderat. Atunci nici noi nu cred că mai avem a ne preface că UDMR este în regulă, că are un comportament normal într-un stat suveran și că trebuie să existe în continuare", scrie Diaconu, potrivit unui comunicat.

Potrivit deputatului, UDMR dă dovadă de "perversitate politică" prin acțiunile sale de contestare a caracterului unitar al României.

"Folosește posibilitatea oferită de toleranța românească pentru a-i nega acestei toleranțe dreptul la existență. UDMR mușcă mâna care a hrănit-o și chiar îmbuibat-o cu funcții, cu bani de la buget, cu acordarea unei importanțe nemeritate. UDMR este ca un oaspete în clasa politică românească pentru care un loc pe scaun nu este îndeajuns, vrea să rupă din casă o cameră și să și-o însușească definitiv, mai scrie social-democratul.

"Comunitatea maghiară din România nu o duce mai bine pentru că UDMR se joacă de-a autonomia deoarece nu există nicio legătură între o viață mai bună și enclavizarea etnică a unei părți din teritoriul național.Numai liderii UDMR ar duce-o mai bine prin raptul teritorial pentru că s-ar trezi ca niște grofi stăpâni peste o parte din România, lucru pe care de altfel l-au cam realizat în județele Harghita și Covasna. Autonomia ar reprezenta oficializarea aceste înstăpâniri frauduloase. Și măcar în acest punct în care am ajuns fără voia noastră avem datoria să oprim avântul destructiv al UDMR scoțând organizația politicos în afara legii. Transilvania nu are nevoie de grofi maghiari, am plătit preț de sânge ca să scăpăm de ei, nu ne vom întoarce la Evul Mediu numai pentru că așa vrea UDMR și așa visează susținătorii săi de la Budapesta!", conchide Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel