Urmărește emisiunea live


Zodiac chinezesc 2021. Începe Anul Bivolului de Metal. Ce semnifică, ce urmează, care sunt CULORILE norocoase care atrag BANII

Zodiac chinezesc. Ce aduce anul bivolului de metal, cum să atragi norocul/ foto colaj dcnews, sursă foto pixabay & pexeles
Zodiac chinezesc. Ce aduce anul bivolului de metal, cum să atragi norocul/ foto colaj dcnews, sursă foto pixabay & pexeles

Zodiac Chinezesc 2021. Începe Anul Bivolului de Metal. Totul despre tradiție, calendar, semnificații, ce ne așteaptă sub semnul acestui element și care sunt culorile norocoase. 

Zodiac chinezesc 2021. 2021 Anul Bivolului de Metal Pe 12 februarie începe Noul An Chinezesc, cea mai importantă sărbătoare din Calendarul Chinezesc. Potrivit lui, anul 2021 este marcat de simbolul Bivolului de Metal, un an plin de semnificații, tradiții și superstiții. 

Ei bine, Anul Nou Chinezesc se sărbătorește într-o perioadă diferită de la un an la altul și se bazează pe ciclurile Lunii. În general, sărbătoarea este ținută la  a doua Lună Nouă, după solstițiul de iarnă. Practic, vine în prima zi cu Lună Plină, după intrarea Soarelui în constelaţia Vărsătorului.

În 2021, Anul Nou Chinezesc va începe pe data de 12 februarie și se va termina pe data de 30 ianuarie 2022

Nou An chinezesc sau Festivalul de primăvară, are o vechime de 4000 de ani, este cea mai lungă sărbătoare a anului şi o sărbătoare naţională. Sărbătorile pot dura până la 16 zile, dar numai primele şapte zile sunt considerate sărbători legale (11-17 februarie 2021).

Cele 12 animale ale horoscopului chinezesc

Zodiac chinezesc 2021. 2021 Anul Bivolului de Metal  Fiecare an oriental este sub semnul unuia dintre cele 12 animale ale horoscopului chinezesc: şobolanul, boul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, capra, maimuţa, cocoşul, câinele şi porcul. Fiecărui semn i se asociază, pe rând, şi unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale universului: lemnul, focul, pământul, metalul, apa, iar acestea sunt conectate la cinci culori - alb, negru, verde, roşu şi maro.

Un ciclu complet durează 60 ani şi este compus din 5 cicluri de câte 12 ani.

Începe anul Bivolului de Metal. Tradiții și superstiții

Zodiac chinezesc 2021. 2021 Anul Bivolului de Metal  În China, miezul nopţii este marcat de sute de focuri de artificii, însă în marile oraşe acestea sunt interzise. Se crede că artificiile alungă spiritele rele.

În prima zi a Noului An, oamenii se îmbracă cu haine noi, fac vizite rudelor şi prietenilor sau primesc invitaţi. Ei îşi adresează reciproc "Xin Nian Hao", adică "La Mulţi Ani!", după care oaspeții sunt invitați să servească bomboane, fructe și ceai. 

Ce semnifică boul / bivolul, în Zodiacul Chinezesc

Al doilea animal al zodiacului chinez, boul, reprezintă munca grea, pozitivitatea şi onestitatea care se vor manifesta la noi toţi în următoarele 12 luni.

Părțile bune ale boului nu se găsesc doar în zodiacul chinezesc. Animalul a fost reprezentat în religie, artă, literatură şi cultură populară în toată Asia de Est, de secole. O mare parte din respectul pe care îl deţine se datorează importanţei sale în agricultură. În China, este considerat un animal de forţă care este asociat cu recolte şi fertilitate.

Una dintre superstițiile chinezilor în ceea ce reprezintă boul, era aceea că plasau câte o statuie metalică a unui bou pe fundul unui râu pentru a putea preveni inundaţiile. 

Anul Bivolului de Metal. Ce semnifică Metalul

Zodiac chinezesc 2021. 2021 Anul Bivolului de Metal  Culoarea metalului din horoscopul chinezesc este legată de alb sau auriu, care asociat cu metalul conferă putere, prosperitate şi noroc pentru aproape toate zodiile chinezeşti. Este un an favorabil pentru a începe un proiect dar şi pentru evoluţie, potrivit thechinesezodiac.org.

Ce aduce Anul Bivolului de Metal. Daniela Simulescu, AVERTISMENT

Zodiac chinezesc 2021. 2021 Anul Bivolului de Metal  După 2020, an al Șobolanului de Metal, an în care ne-am simțit mici în fața provocărilor sau în care a trebuit să ne ascundem sau să ne protejăm, iată că 2021 ne aduce un alt suflu. Se spune că Bivolul își face strategii foarte pragmatice, că urăște graba și că este destul de hotărât. Deci vom fi nevoiți să...

Culorile anului Bivolului de Metal

Zodiac chinezesc 2021. 2021 Anul Bivolului de Metal  Culorile Feng Shui din 2021 sunt gri, albastru și turcoaz. Griul are un efect benefic și elimină sentimentele de singurătate. Dacă vrei să te simți revitalizat și calm, poți avea un perete vopsit în aceste culori în mediul tău sau poți îmbrăca o haină de această culoare. Pe de altă parte, albastrul este culoarea care ne încarcă cu energie pozitivă atunci când suferim de stres sau oboseală, potrivit ȘtiriDiaspora.ro

În timpul anului Bivolului de metal, întâlnirea elementelor Metal, Pământ și Apă și influența celui de-al doilea animal al astrologiei chineze, cu dominanța elementului Metal, trezește un sentiment de responsabilitate, un gust pentru învățare și negociere, precum și mai multă forță în convingeri.

În plus față de gri și albastru, culorile care aduc noroc și atrag banii în 2021 pe o scară mai mică sunt, de asemenea, alb și galben ocru. Culorile norocului care influențează pozitiv anul care vine sunt cele ale elementului Metal Yin, reprezentat în alb și argintiu. Cele ale elementului Yin Pământ sunt ocru și galben, iar cele ale elementului Yin Apă sunt albastru de apă sau turcoaz.

Ani zodiacali ai semnului de bou sunt: 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel