Xavi acuză Real Madrid că pune presiune pe arbitrii. Simeone e de acord cu el

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Xavi Hernandez, antrenorul echipei de fotbal FC Barcelona, a făcut vineri declarații acide cu privire la presiunile pe care Real Madrid le exercită asupra arbitrilor în cadrul campionatului de fotbal La Liga.

Tehnicianul consideră că această situație a afectat în mod negativ competiția.

"Am spus că nu-mi place că încearcă să influențeze arbitrii și că o fac în fiecare săptămână, nu-mi place asta", a afirmat Xavi într-o conferință de presă. El a subliniat că va părăsi Barcelona la finalul sezonului.

Cu Real Madrid pe primul loc în La Liga după 22 de etape, Xavi a criticat deschis campania mediatizată a Real Madrid Television, care a difuzat emisiuni foarte critice la adresa arbitrajului.

"Cred că asta denaturează puțin competiția. Arbitrii sunt condiționați, noi constatăm asta", a continuat Xavi.

De asemenea, Xavi a făcut trimitere la declarațiile președintelui Barcelonei, Joan Laporta, care a denunțat public practicile Real Madrid Television, numindu-le "o rușine". Laporta a adus în discuție mai ales arbitrajul în meciul recent al lui Real Madrid cu Almeria, unde madrilenii au câștigat cu 3-2 după trei decizii controversate ale VAR.

"Sunt 100% de acord cu președintele, este o realitate", a adăugat Xavi. El a citat și declarația lui Diego Simeone, antrenorul lui Atletico Madrid, care a criticat și el influența pe care Real Madrid o exercită asupra arbitrajului.

Întrebat despre publicarea înregistrărilor din camera VAR din timpul meciului dintre Real Madrid și Almeria, Diego Simeone a comentat: "Important nu este ce dezvăluie ei, ci ceea ce se întâmplă. Ei cred că suntem cu toții niște proști și asta ne înfurie".

Xavi a mai abordat și afacerea Negreira, o investigație a justiției spaniole asupra plăților făcute de FC Barcelona către firmele lui Joaquin Negreira, fostul număr doi în arbitrajul spaniol timp de 25 de ani.

"Afacerea Negreira nu ne-a ajutat deloc și așa stau lucrurile, este o realitate. Trebuie să facem față", a concluzionat Xavi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel