Victor Ponta, reacție după ce Traian Băsescu a semnat revocarea din Guvern a ministrului Culturii, Kelemen Hunor

Premierul Victor Ponta a reacționat, joi, după ce președintele Traian Băsescu l-a lăsat fără ministru al Culturii. Șeful statului a anunțat, în cadrul unei declarații de presă, că a semnat revocarea din Guvern a lui Kelemen Hunor.

Primul-ministru a anunţat că va discuta cu membrii coaliţiei de la guvernare despre o nouă conducere la Ministerul Culturii, iar vineri îi va înainta preşedintelui fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.

"O să discut acest lucru cu ceilalţi parteneri de coaliţie şi sigur că mâine vom face o propunere, fie de interimat, fie de ministru definitiv. Nu ştiu dacă e, aşa, o răzbunare împotriva Guvernului, nu m-a anunţat domnul preşedinte, am aflat la televizor că nu mai avem ministru al Culturii. Cred că în această perioadă Cultura are câteva proiecte importante de finalizat - mă gândesc cel puţin la Teatrul Naţional şi la Opera Naţională, mai sunt şi altele - aşa încât nu vom întârzia", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Vezi și: Traian Băsescu l-a revocat pe Kelemen Hunor. România, fără ministru al Culturii

Anterior, Traian Băsescu declarase că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, precizând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare că s-a întrecut măsura".

"Văd că Guvernul nu face nici gestul minimal de a desemna un ministru interimar", a afirmat preşedintele, adăugând că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor spunea, la finalul lunii septembrie, că mai face parte din Guvern pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a semnat încă decretul de schimbare a sa din funcţie, el arătând că nu şi-a retras demisia şi că, în momentul în care şeful statului va semna, va pleca din Executiv.

Citește și: Kelemen Hunor: Sunt în Guvern pentru că Traian Băsescu nu a semnat demisia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel