UEFA schimbă regulile. Faulturile, pedepsite mult mai usor

UEFA
UEFA

UEFA le-a cerut arbitrilor să pedepsească faulturile dure în competiţiile europene intercluburi şi să "protejeze imaginea fotbalului", relatează BBC. 

Poziţia UEFA vine după ce antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, le-a cerut arbitrilor să nu tolereze jocul dur, în condiţiile în care jucătorul său Leroy Sane a suferit o accidentare gravă după intrarea periculoasă a unui adversar. 

"Avem nevoie ca jucătorii să joace, aşa că trebuie să fie protejaţi", a declarat Pierluigi Collina, responsabil cu arbitrajul la UEFA. 

"Nu ne dorim situaţii în care viitorul unui jucător este pus în pericol din cauza unei accidentări grave provocată de o intrare, intenţionată sau nu (...). Jucătorii trebuie să înţeleagă că trebuie să-şi respecte adversarii şi să le arate aceeaşi atitudine pozitivă pe care vor s-o primească", a afirmat fostul mare arbitru italian. 

Stop "măcelului"

Manchester City doreşte să-i întâlnească pe responsabilii arbitrajului din Premier League, clubul fiind îngrijorat de faulturile dure îndreptate împotriva jucătorilor săi. Raheem Sterling, atacantul lui City, a spus că jucătorii echipei sale sunt "măcelăriţi" din cauza acestor faulturi. 

Totodată, forul fotbalistic european le-a amintit arbitrilor să nu accepte să ia decizii când sunt presaţi de grupuri de jucători. 

"Când văd un arbitru asaltat, este ceva inacceptabil. Nu acesta este mesajul pe care vrem ca jocul să-l exprime", a spus Collina, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel