Trump - Iohannis, întâlnire anulată. Radu Tudor: Momente complicate. Au fost scoşi din sală

Descriere foto:

În direct de la Bruxelles, Radu Tudor, jurnalist Antena 3, a vorbit despre ce se întâmplă în aceste momente la summitul NATO, dupa ce Donald Trump a anulat întâlnirea cu Klaus Iohannis. 

"Sunt momente complicate. Nu mi-a fost dat să traiesc un astfel de moment. Discuţiile cu partenerii din Gerorgia şi Ucraina au fost întrerupte, reprezentanții partenerilor au fost scoşi din sală. Germania a cerut o discuţie între aliaţi, între cei 29 de şefi de state şi de guverne, în legătură cu lucrurile nelămurite de ieri între SUA şi Germania.

Afirmaţiile făcute de Trump la adresa Germaniei nu s-au netezit, asperităţile sunt în continuare. În această dimineaţă, Angela Merkel a cerut încă o discuţie între aliaţi (....) Au fost acuzaţii dure cum că Germania plăteşte miliarde de euro Rusiei pentru gaz, că aceasta conductă stimulează dependența Germaniei de gazul rusesc (...)

Anularea acestei întâlniri nu este imputabilă niciuneia dintre părţi. Pur și simplu, Donald Trump a spus că nu are cum să facă întâlniri bilaterale, cât timp Germania a cerut să fim aliaţi în format 1+1, să lămurim chestiunea bugetelor de apărare, relaţia cu Rusia. Au fost informaţii dinaintea summitului că preşedintele Trump ar putea să deturneze această unitate şi soliditate a alianţei occidentale", spune Radu Tudor.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22