Țestoase cumpărate ilegal online, purtătoare de Salmonella. 15 persoane au fost deja infectate

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Majoritatea persoanelor infectate au declarat că au cumpărat țestoasele online.

Broaștele țestoase de companie, cumpărate online, au infectat cu Salmonella 15 persoane din 11 state americane, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC), scrie Sky News. De obicei, infecția se face prin intermediul alimentelor, cum ar fi puiul crud. Însă, de data aceasta, contactul cu reptilele a fost cauza. Persoanele infectate dezvoltă diaree, febră și crampe stomacale în termen de șase ore, până la șase zile de la expunere. Boala durează între patru și șapte zile, iar cei mai mulți dintre cei infectați de data aceasta au fost copii. După ce a vorbit cu persoanele bolnave și a făcut teste de laborator, CDC a stabilit că broaștele țestoase cumpărate de pe internet, cu carapacea mai mică de 10 cm, au provocat infecția. Vânzarea acestor reptile mici ca animale de companie a fost interzisă în SUA în urmă cu mai bine de 40 de ani, deoarece se știa că acestea răspândesc Salmonella prin excrementele lor, prin apa din acvariu sau chiar prin simplul fapt că oamenii le ating și nu se spală pe mâini. La începutul anilor 1970, se estima că existau aproximativ 280.000 de infecții în fiecare an, cei mai afectați fiind copiii mici.

Au cumpărat, în ciuda interdicției federale

Majoritatea persoanelor infectate au declarat că au cumpărat țestoasele online, în ciuda interdicției federale de vânzare a acestor animale ca animale de companie. Mai mult de jumătate dintre ele le-au cumpărat de pe același site. CDC suspectează că focarul este de fapt mai mare decât numărul de cazuri raportate. Pentru a evita astfel de riscuri de infectare, CDC spune că oamenii ar trebui să cumpere numai broaște țestoase cu carapacea mai lungă de 10 cm și să se asigure că le achiziționează de la magazine de animale de companie de încredere sau de la centre de salvare. De asemenea, broaștele țestoase nu sunt animale de companie potrivite pentru copiii sub cinci ani, pentru adulții de peste 65 de ani sau pentru cei cu un sistem imunitar slăbit.

Broaștele țestoase, animale de companie tot mai populare

În ultima perioadă, broaștele țestoase au devenit animale de companie tot mai căutate. Creșterea lor a devenit un hobby tot mai apreciat de către români. Înainte de a achiziționa o broască țestoasă trebuie să știi că acestea cresc foarte repede, ajungând la maturitate până la 30 cm în diametru. De asemenea, țestoasele pot trăi până la 75 de ani.

În cele ce urmează vă vom prezenta câteva sfaturi utile despre creșterea și îngrijirea broaștelor țestoase. Având în vedere că acestea cresc destul de mult, este esențial să-i oferiți spațiu suficient în acvariu pe măsură ce se dezvoltă. De asemenea, se recomandă ca acvariul să aibă atât o zonă cu apă, cât și o zonă de uscat unde țestoasele se pot odihni. Pentru zona de uscat, folosește pietre netede și nu pietriș, deoarece acestea pot fi înghițite și animalul de companei să se îmbolnăvească.

Expunerea prelungită la soare le deshidratează

După cum bine se știe, broaștele țestoase sunt animale cu sânge rece, asta înseamnă că ele sunt dependente de soare și căldură pentru a-și menține temperatura corpului. Astfel că, este indicat ca acvariul în care o ți să beneficieze de o sursă de căldură. Găsești la Agroland becuri cu infraroșu la 250 W și 150 W. Temperatura ideală este de circa 26 grade Celsius. Atunci când temperatura de afară este ridicată, se recomandă expunerea țestoasei la soare aproximativ 30 de minute pe zi. Soarele este și o sursă de vitamina D3, esențială pentru sănătatea oaselor și articulațiilor. Grijă însă, o expunere prelungită poate duce la deshidratare.

Oferă-i apă proaspătă și curată permanent. În ceea ce privește hrana, aceasta trebuie să fie bogată în proteine și fibre. La Agroland găsești hrană pentru broaște țestoase pe bază de peleți bogați în fibră pentru a satisface cerințele nutriționale ale țestoaselor, bogat în calciu ce contribuie la o formare sănătoasă a carapacei, precum și vitamine si beta-caroten ce asigură vitalitatea țestoasei. 

Iarna intră în hibernare

În anotimpul rece, broasca ţestoasă resimte temperaturile scăzute, astfel că se retrage în hibernare. Semnele că aceasta se retrage în hibernare sunt faptul că nu mai este vioaie, este mai retrasă și mănâncă mai puțin. Când observați aceste semne, pregătește-i o mică peșteră unde poate dormi în linișe până la primăvară. Odată la 4-5 zile aceasta va ieși pentru a-și face nevoile și pentru a mânca. În perioada de hibernare, temperatura apei trebuie menținută la 16-18 grade Celsius. Poți verifica temperatura apei cu ajutorul termometrelor.

Pot fi afectuoase la fel ca pisicile

Chiar dacă broaștele țestoase nu îți pot oferi atenția și dragostea precum un câine sau o pisică, acestea sunt animale de companie excelente și tot mai adorate. Cea mai mare dovadă de iubire pe care țestoasă ți-o poate arăta este atunci când îți mănâncă din palmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel