Florin Cîţu anunță că a crescut evaziunea fiscală: Unii pot să plătească, dar nu vor

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a avertizat asupra evaziunii fiscale, ca urmare a măsurilor de ajutorare a firmelor oferite de Guvern. 

Premierul Florin Cîțu a declarat într-o conferință de presă transmisă de la Craiova, cu ocazia semnării unui contract, că fenomenul de evaziune fiscală a avut un caracter mai pronunțat în anul 2020.

„Un fenomen pe care l-am observat și pe care îl monitorizăm, pentru că am permis să se plătească mai târziu taxele, am văzut și o creștere ușoară a fenomenului de evaziune fiscală. Partea antreprenorilor este foarte dificilă, de aceea au fost oferite facilități și vor fi oferite facilități. Cine le-a avut anul trecut le va avea și anul acesta: și șomajul tehnic și munca flexibilă. 

Anul trecut s-au acumulat 16 miliarde de lei, bani care nu au ajuns la bugetul României, pentru că am luat măsuri de amânare a taxelor. Să fim atenți că în perioada aceasta apare și fenomenul de evaziune fiscală. Sunt unii care vor să plătească, dar nu pot, și alții care pot să plătească, dar nu vor și beneficiază de aceste măsuri”, a declarat premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel