Țara Galilor lasă acasă Ucraina și se califică la CM 2022

Echipa națională a Țării Galilor a câștigat meciul de calificare pentru Cupa Mondială 2022 care se va juca în Qatar.

Țara Galilor s-a calificat la Cupa Mondială după ce a învins Ucraina, duminică, 5 iunie 2022, pe stadionul Cardiff City, cu scorul de 1-0. Singurul gol al partidei a venit după o lovitură liberă executată de Gareth Bale care a fost redirecționată de Andrii Yarmolenko în proprie poartă.

Deși a pus poarta în pericol de 24 de ori și a nimerit poarta de nu mai puțin de 9 ori, Ucraina nu a reușit înscrie în partida jucată pe ploaie, la Cardiff. Țara Galilor s-a apărat exemplar și a mai avut ocazii mari prin care să facă 2-0.

Galezii vor evolua în Grupa B, unde vor juca cu Anglia, Iran și Statele Unite ale Americii.

Bale, onorat de Regina Elizabeta a II-a

Fotbalistul galez Gareth Bale (Real Madrid), de cinci ori câştigător al Ligii Campionilor, a fost onorat miercuri ca Membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de către Regina Elizabeth a II-a, pentru contribuţia economică adusă în timpul pandemiei de coronavirus, transmite EFE.

Bale, jucător nefolosit sâmbătă la finala Ligii Campionilor câştigată de Real Madrid contra lui FC Liverpool (1-0), a donat peste un milion de euro spitalelor din Ţara Galilor şi Spania în prima etapă a pandemiei de coronavirus şi s-a implicat în alte acţiuni caritabile din ţara lui. Această distincţie îi recompensează pe cei care au adus o contribuţie semnificativă Regatului Unit şi în lista de premii acordate în acest an, pe lângă Bale se află şi fostul fotbalist Rio Ferdinand, legenda lui Manchester United şi a naţionalei engleze, şi James Milner, în prezent în Liverpool.

Bale, primul jucător britanic care a câştigat de cinci ori Liga Campionilor, şi-a luat rămas bun miercuri de la Real Madrid, unde a fost transferat în 2013 de la Tottenham Hotspur în schimbul a 100 de milioane de euro. Atacantul galez se pregăteşte acum pentru finala de duminică a barajului de calificare la CM 2022, contra Ucrainei la Cardiff. Ţara Galilor nu s-a mai calificat la un Mondial din 1958.

Muntenegru - România, Liga Naţiunilor. Rezultat final. Chiricheş îngroapă naţionala

România a pierdut primul meci din Liga Naţiunilor 2022, scor 2-0 cu Muntenegru. Două gafe ale lui Vlad Chiricheş au permis gazdelor să înscrie, într-un meci în care tricolorii nu au avut ocazii şi nici nu au părut prea interesaţi să atace poarta. 

România mai are trei meciuri de jucat în următoarele zile. Întâi cu Bosnia în deplasare, apoi cu Finlanda şi Muntenegru acasă, pe stadionul Giuleşti.

âSelecţionerul echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei cu Muntenegru din debutul noii ediţii a Ligii Naţiunilor, că la prima reprezentativă "nu mai merge doar cu fotbal boem" şi a subliniat că îşi doreşte pragmatism şi eficienţă din partea jucătorilor săi pentru a obţine un rezultat pozitiv. Iordănescu susţine că l-au pus în gardă rezultatele Muntenegrului cu Olanda şi Turcia, ambele încheiate cu scorul de 2-2, din preliminariile Cupei Mondiale, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Hagi a avut dreptate. Trebuia să le facem statuie, cât încă mai vedeam fotbal. Meciul Muntenegru-România, dovada că nu avem ce căuta la turnee finale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel