Succes istoric pentru Sheriff Tiraspol în primul meci din Champions League

Sheriff Tirapsol a reușit să se impună în fața echipei Șahtar Donețk.

Sheriff Tiraspol a debutat feeric în faza grupelor Ligii Campionilor, reușind să învingă în prima etapă pe Șahtar Donețk, una dintre cele mai titrate echipe din Ucraina.

"Galben-negrii" s-au impus pe teren propriu cu scorul de 2-0. Sheriff a înscris câte un gol în fiecare repriză. Adama Traore a deschis scorul în minutul 15. Jucătorul din Mali i-a dedicat golul fiului său, care s-a născut cu o zi înaintea partidei cu Șahtar. Al doilea gol al grupării tiraspolene a fost marcat de Momo Yansane.

Acesta a fost primul meci pentru Sheriff în faza grupelor Ligii Campionilor, cea mai tare competiție inter-cluburi din lume. Campioana Moldovei va juca următorul meci din această competiție cu Real Madrid. Partida se va disputa pe 28 septembrie pe legendarul stadion "Santiago Bernabeu" din Capitala Spaniei, scrie Publika.

Sheriff Tiraspol, prima reprezentantă a Republicii Moldova calificată în grupele Champions League

Sheriff Tiraspol a devenit prima reprezentantă a Republicii Moldova care se califică în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Dinamo Zagreb, 0-0, în deplasare, în manşa a doua a play-off-ului.

Sheriff a câştigat prima manşă cu scorul de 3-0 în faţa campioanei Croaţiei. RB Salzburg a obţinut calificarea în grupe după 2-1 cu Broendby IF, în deplasare. Tânărul atacant sloven Benjamin Sesko (18 ani) a deschis scorul pentru campioana Austriei (min. 4), americanul Brenden Aaronson (20 ani) a dublat avantajul oaspeţilor în min. 10, golul gazdelor fiind reuşit de Andreas Maxsoe (62).

Echipa din Salzburg a câştigat şi în tur cu 2-1. Tehnicianul italian Roberto De Zerbi (fost jucător la CFR Cluj) a calificat-o cu emoţii pe Şahtior în grupele Ligii Campionilor, o premieră pentru fostul antrenor al lui Sassuolo.

AS Monaco, eliminare dramatică la Donețk

Şahtior Doneţk, după ce a câştigat cu 1-0 în Principat, a fost condusă cu 2-0 de AS Monaco la Harkov, prin dubla lui Wissam Ben Yedder (18, 39), dar Marlos a trimis meciul în prelungiri, graţie golului reuşit în min. 74.

Ucrainenii au egalat în min. 114, cu multă şansă, prin autogolul lui Ruben Aguilar, care a deviat nefericit încercarea de pasă înapoi a lui Mihailo Mudrik la capătul unui contraatac.

De remarcat că monegascii au avut o bară prin Badiashile (38).

Rezultate: Marţi Ferencvaros Budapesta - (+) Young Boys Berna 2-3 (în tur 2-3) PSV Eindhoven - (+) Benfica Lisabona 0-0 (în tur 1-2) Ludogoreţ Razgrad - (+) Malmoe FF 2-1 (în tur 0-2)

Miercuri (+) Şahtior Doneţk - AS Monaco 2-2, după prelungiri (1-0 în tur) Dinamo Zagreb - (+) Sheriff Tiraspol 0-0 (0-3 în tur) Broendby IF - (+) RB Salzburg 1-2 (1-2 în tur).

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Formaţiile eliminate vor continua în grupele Europa League. Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor general egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel