SUA trimit trupe militare în România. Radu Tudor, vestea zilei: Avem garanția că acest conflict va fi evitat!

Analistul militar Radu Tudor a declarat miercuri, 2 februarie, că SUA vor trimite militari în România. Aceștia ar putea fi amplasați la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii.

Radu Tudor, jurnalist și analist militar, a afirmat la un post TV că Statele Unite ale Americii vor trimite trupe în Estul Europei ca răspuns la acțiunile Rusiei.

 ”Ca să facem o polemică plăcută, dacă vin aceste trupe, avem garanția că acest conflict va fi evitat pentru că Rusia lui Putin nu știe decât de mesaje de forță, Rusia lui Putin dovedește că nu știe de dialog, nu știe de diplomație, nu știe - cum zice românul - de vorbă bună și atunci, după îndelungi negocieri, după foarte multe întâlniri, după foarte multe discuții, după foarte multe - dacă vrei acuzații că Occidentul întârzie să întărească flancul de est al NATO încercând să găsească  tot felul de soluții - , iată că în această după-amiază vine anunțul și decizia de la Washinghton.

Va fi un anunț oficial și din partea Casei Albe și din partea Pentagonului și anunțul sună în felul următor: vor fi trimise mii de trupe pe flancul de est al NATO, în țări care au nevoie de o întărire a prezenței militare aliate. E vorba în primul rând de Țările baltice, e vorba de Polonia și de România”, declară Radu Tudor pentru Antena 3.

Acesta a mai precizat că în Estul Europei vor fi trimiși 8.500 de militari. Din informațiile obținute de analistul militar de la jurnaliști americani, în România vor ajunge 1.000-1.100 de militari, iar aceștia ar putea fi amplasați în Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, județul Cluj, unde există deja tehnică militară americană.

”Din informațiile obținute de la jurnaliști americani acreditați la Pentagon cu care am reușit să vorbesc azi, după ora prânzului, ar fi vorba de peste 1.000 de militari care să fie trimiși în România și cred că prezența lui Klaus Iohannis azi, împreună cu ministrul Apărării și cu Șeful Statului Major al Apărării la Câmpia Turzii nu este întâmplătoare.

Este posibilă ca o parte din acești militari să fie acolo amplasați, la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, o bază aeriană care are o prezență militară americană în momentul de față, prin intermediul specialiștilor Forțelor Aeriene Americane, administrează și operează celebrele drone, avioane fără pilot MQ-9 Reaper, drone care efectuează misiuni de recunoaștere și culegere de informații asupra zonei Mării Negre, în special componenta centrală și estică - vorba de Peninsula Crimeea și zona de est din Ucraina care este invadată în momentul de față de Federația Rusă”, detaliază Radu Tudor.

În ce privește tehnică militară, Radu Tudor a declarat că ”o să avem și militari, și tehnică militară, o să avem și o componentă militară și una logistică, așadar o să fie un contingent complet care să asigure funcționalitatea perfectă a acestor 1000-1100 de militari americani”.

”Un jurnalist american ne-a spus între 1.000 și 1.100 de militari vor fi alocați în România. Ei provin de la unități de elită precum Brigada 82 și o mare parte dintre ei sunt deja în bazele militare din Germania și au fost plasate în stare de alertă de mai bine de o săptămână prin dispoziția șefului Pentagonului.

Potrivit declarațiilor amiralului John Corby, care este purtătorul de cuvânt al Pentagonului, acești militari americani vor fi coordonați de Alianța Nord-Atlantică. (...) Vor acționa strict la comanda Alianței”, a adăugat Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel