Clasare dosar 10 august. Stelian Ion, mesaj clar pentru opinia publică. "Din dorinţa de dreptate, cădem într-o profundă nedreptate"

Ministrul Stelian Ion a vorbit despre îngrijorările apărute în spațiul public pe tema dosarului „10 august” şi a transmis un mesaj clar. 

„În spațiul public sunt mesaje primite pe rețelele de socializare, unii oameni au așteptarea asta, vorbesc de persoane fizice, societatea civilă. Au așteptarea să facă ministrul justiției ceva. Pe anumite dosare, există o competență a ministrului, poate propune formularea unui recurs în interesul legii, sau chestiuni de genul ăsta, unde sunt reglementate situațiile, bineînțeles că ministrul poate interveni, dar nu înseamnă că poate să intervină într-un anumit dosar. Însă așteptarea ca dosarul 10 august sau alte dosare să se rezolve la Ministerul Justiției este greșită și asta transmit foarte ferm opiniei publice, pentru că altfel, din dorința de a face dreptate, cădem într-o zonă de profundă nedreptate, de profundă ilegalitate și de neconstituționalitate. 

E foarte important ca oamenii să știe ce atribuții are fiecare demnitar, fiecare om care lucrează în domeniul justiției, care sunt atribuțiile CSM-ului, care sunt atribuțiile inspecției judiciare. Sigur sunt chestiuni de detalii și oamenii nu sunt juriști, dar chestiuni în linii mari, acestea pot fi explicate”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion, în cadrul unei conferințe de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel