SocGen renunţă la înfiinţarea unei societăţi mixte în China în favoarea unei subsidiare deţinute integral

Societe Generale, al treilea grup bancar francez, a renunţat la ideea înfiinţării unei societăţi mixte în China în favoarea unei subsidiare deţinute integral, după ce autorităţile de la Beijing au anunţat că până la finalul lui 2020 vor renunţa la limitarea investiţiilor străine pe pieţele financiare, transmite Reuters.

"Deoarece China îşi deschide şi mai mult pieţele, vom face investiţii suplimentare în statul chinez", a afirmat Xin He, şeful departamentului de pieţe globale al SocGen, la un forum financiar.

În marja forumului, organizat de Institutul CFA, He a declarat pentru Reuters că banca a renunţat la planul privind înfiinţarea unei societăţi mixte în China, pentru a evita dificultăţile legate de viitorul transfer al participaţiei.

În prezent, băncile internaţionale de investiţii pot deţine doar 51% din operaţiunile lor din China şi au nevoie de o societate mixtă cu un partener local.

Autorităţile de reglementare de la Beijing au anunţat vineri că vor renunţa la limitarea investiţiilor străine în domeniul pieţelor futures, a fondurilor mutuale şi a valorilor mobiliare în ianuarie, aprilie şi, respectiv, decembrie 2020.

Un purtător de cuvânt al SocGen din Hong Kong a confirmat că banca şi-a amânat planurile pentru înfiinţarea unei divizii în domeniul valorilor mobiliare în China până când autorităţile de reglementare de la Beijing vor anunţa mai multe detalii şi a scos în evidenţă angajamentul grupului bancar faţă de piaţa chineză.

Dar Michael Lu, de la China General Manager of Eastspring Investments, care face parte din firma britanică Prudential Plc, a avertizat că acţionariatul deplin nu garantează succesul în China, o piaţă extrem de competitivă. Experienţa locală, parteneriatele şi reţelele de vânzări ale băncii sunt esenţiale, a adăugat el.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel