Sistemul Medical MedLife achiziţionează pachetul majoritar al companiei Medical Micromedica din Moldova

Sistemul Medical MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, achiziţionează pachetul majoritar al companiei Centrul Medical Micromedica, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale private din Moldova.

Conform unui comunicat remis Agerpres, Micromedica activează pe piaţa de servicii medicale private încă din 1995 şi oferă pacienţilor o gamă largă de investigaţii, de la consultaţii multidisciplinare pentru mai mult de 28 de specialităţi medicale şi servicii de laborator, la investigaţii imagistice complexe. Grupul are în componenţă şase unităţi medicale situate în oraşele Piatra Neamţ, Bacău, Roman, Bicaz, Roznov şi Târgu Neamţ, toate dotate cu echipamente medicale performante.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în 2018 unitatea a înregistrat o cifră de afaceri de 18 milioane de lei.

"Prin această achiziţie ne consolidăm poziţia în Moldova, fiind o zonă de maxim interes pentru noi. Am început să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe încă din 2014, odată cu inaugurarea unei clinici de mari dimensiuni în municipiul Iaşi. Ne-am completat ulterior serviciile de ambulator cu cele de laborator şi spitalizare de zi, oferind abonaţilor, dar şi pacienţilor fee for service servicii medicale integrate. Odată cu această tranzacţie, adăugăm pe harta noastră alte 6 oraşe şi în felul acesta extindem şi mai mult graniţele pentru pacienţii din nord-estul ţării şi nu numai. Avem cea mai mare reţea de unităţi medicale proprii la nivel naţional, fiind prezenţi deja în toate oraşele cu peste 150.000 de locuitori. Din acest moment putem anunţa oficial că peste 95% dintre români pot ajunge în maxim o oră cu maşina la o clinică sau spital MedLife. Suntem foarte mândri să reconfirmăm pe această cale investitorilor şi acţionarilor noştri că am respectat promisiunea de a deveni un sistem medical privat alternativ de diagnostic şi tratament cu o infrastructură medicală naţională. Vom continua să ne consolidăm poziţia şi sperăm să mai anunţăm şi alte achiziţii până la sfârşitul anului", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Grup.

Ştefan Botez, directorul general Micromedica, susţine că parteneriatul cu MedLife reprezintă o etapă importantă în evoluţia companiei.

"Ne bucurăm că ne alăturăm grupului lider de piaţă, că ne aliniem la standarde înalte de calitate şi că vom beneficia de experienţa şi cunoştinţele atât medicale, cât şi de management", a spus Botez.

Prin preluarea Centrului Medical Micromedica, grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 26 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind spitalul Lotus Ploieşti.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Începând cu 2009 a deschis sau a achiziţionat peste 83 de unităţi medicale. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, Categoria Premium

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel