EXCLUSIV  Shhaideh, premier. Cumpănașu: Cunosc acest om

În data de 17 decembrie a.c., am publicat pe DC News un editorial prin care spuneam că NICIUNUL dintre premierii vânturați la tv sau în general în media NU VOR FI.

Ba mai mult, că unii se autopropun și că unele grupuri "multicolore" încearcă să impună premierul și miniștrii, lucru care nu face decât să enerveze un decident cu personalitate ... fie el Dragnea sau Iohanis. Ei bine - AM AVUT DREPTATE! Dragnea a venit cu omul cel mai de încredere pentru funcția de PM, lăsându-i în schimb să fiarbă în suc propriu pe toți cei care își doreau să aibe "propriul premier".

Relație cu primarii și președinții CJ

Shhaideh este un om pe care-l cunosc profesional și care are o capacitate de muncă uriașă. Este un om de administrație și nu unul politic, dar care beneficiază de un uriaș sprijin politic din partea lui Dragnea și nu numai.

Din poziția de ministru al dezvoltării regionale și administrației publice a administrat relația cu toți președinții de CJ și primarii din România, crescând absorbția fondurilor europene destinate administrației locale pe Programul Operațional Regional de la 15 la sută la peste 70 la sută când a plecat din minister. Așadar, în ceea ce privește cunoașterea importanței și mecanismelor privind fondurile UE, competența acesteia nu poate fi pusă la îndoială.

De asemenea, relația cu liderii locali și județeni care au lucrat în mod direct cu MDRAP îi aduce un sprijin nu numai din partea liderilor locali PSD, dar și din partea altor partide, finanțarea pe POR fiind cea mai "echilibrată politic" dintre toate programele operaționale.

Acum rămâne de văzut dacă Dragnea a agreat propunerea cu Iohanis sau nu ... și modul în care se va raporta Președintele la propunerea înaintată. Am AVUT AȘADAR DREPTATE, dar de acum sau după ce se va accepta o propunere de premier consider că se impune o transparentizare a procesului de nominalizare a cabinetului ... precum și lămurirea unor aspecte importante ce sunt vehiculate intens atât în interior, cât și în ambasadele principalilor parteneri ai României: legea amnistiei, dacă se fac sau nu modificări la codul penal sau arhitectura instituțională din zona justiției etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel