Schimbări radicale ale vremii. Meteorologul Elena Cordoneanu: Nu mai vorbim de nopți tropicale

Schimbări radicale ale vremii. Meteorologul Elena Cordoneanu: Nu mai vorbim de nopți tropicale / Foto: Pixabay
Schimbări radicale ale vremii. Meteorologul Elena Cordoneanu: Nu mai vorbim de nopți tropicale / Foto: Pixabay

Vremea se va schimba radical, anunță meteorologii.

După valul de caniculă care a alternat cu cel de instabilitate atmosferică, vremea pare să se așeze la temperaturi în limitele normalului pentru această perioadă. Potrivit meteorologului Elena Cordoneanu, chiar dacă, spre prânz, temperaturile vor depăși în multe zone din țară valoarea de 30 de grade, pe timpul nopții și dimineața, vremea va fi mult mai răcoroasă și, astfel, mai ușor de suportat. 

Vremea va fi în general frumoasă, cu mult soare. Ploile vor fi puține și cu precădere în zona de munte, în special după-amiaza. Regimul termic, deși în creștere față de astăzi, rămâne în limitele celui confortabil pentru luna august.

"De la o zi la alta, vom ajunge din nou la temperaturi de 33-34 de grade. Ziua s-a micșorat, diminețile sunt răcoroase, nu mai vorbim despre nopți tropicale. Dacă, la miezul zilei, se ating 34 de grade, temperaturile coboară destul de repede. Astfel, o perioadă mică din zi avem valori termice insuportabile.", a spus, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Elena Cordoneanu. 

Am mai putea avea parte de vijelii

Și totuși, meteorologul  Elena Cordoneanu susține că probabilitatea instalării unor vijelii nu este exclusă, în perioada imediat următoare.

"Nu exclud complet vijeliile, dar sunt condiții pentru puține ploi. Vor fi ploi de după-amiază cel mai probabil în zona montană. Nu este exclus ca norul să dea și vijelie. Cu toate acestea, probabilitatea este extrem de mică", a mai spus Elena Cordoneanu. 

Furtunile au provocat noi distrugeri importante în mai multe zone din țară 

Furtunile au făcut  ieri din nou ravagii în mai multe zone ale țării, transmite Realitatea Plus. În Rovinari, în doar câteva minute, un acoperiş a fost smuls de rafalele puternice de vânt şi l-a aruncat la 300 de metri distanţă. Câteva case au rămas fără acoperișuri. Furtuna nu a durat mult, dar a făcut pagube uriașe.

"Așa ceva nu s-a întâmplat și nu s-a văzut niciodată la noi în Oltenia. Cam așa e în Rovinari astăzi.", spune pe filmare bărbatul care a filmat dezastrul provocat de furtună.

Pe Valea Oltului, un copac a căzut pe carosabil din cauza vântului puternic, iar traficul a fost blocat zeci de minute, până când pompierii au reușit să înlăture obstacolul. Localnicii s-au mobilizat ca să înlăture copacii rupți de viitură. Imaginile video le puteți vedea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel