Furtunile au provocat noi distrugeri importante în mai multe zone din țară - VIDEO

Furtunile au provocat noi distrugeri importante în mai multe zone din țară / Foto: Pixabay
Furtunile au provocat noi distrugeri importante în mai multe zone din țară / Foto: Pixabay

Furtunile au făcut din nou ravagii în România.

Furtunile au făcut din nou ravagii în mai multe zone ale țării, transmite Realitatea Plus. În Rovinari, în doar câteva minute, un acoperiş a fost smuls de rafalele puternice de vânt şi l-a aruncat la 300 de metri distanţă. Câteva case au rămas fără acoperișuri. Furtuna nu a durat mult, dar a făcut pagube uriașe.

"Așa ceva nu s-a întâmplat și nu s-a văzut niciodată la noi în Oltenia. Cam așa e în Rovinari astăzi.", spune pe filmare bărbatul care a filmat dezastrul provocat de furtună.

Pe Valea Oltului, un copac a căzut pe carosabil din cauza vântului puternic, iar traficul a fost blocat zeci de minute, până când pompierii au reușit să înlăture obstacolul. Localnicii s-au mobilizat ca să înlăture copacii rupți de viitură.

VEZI ȘI: Furtunile puternice au făcut prăpăd în țară. Acoperișuri smulse, copaci doborâți și mașini distruse - VIDEO

Un ANTICICLON ar putea lovi România

Denisa Ţicu, specialist meteorologie, a explicat la Antena 3, ce este posibil să aducă anticiclonul care ar urma să lovească România. Conform acesteia, anticiclonul, reacție la ciclonul din Marea Neagră, ce a făcut prăpăd în Turcia, ar urma să se manifeste ”prin ploi torențiale în majoritatea zonelor țării, intensificări de vânt, vijelii, cantități mari de apă în urma precipitațiilor care vor cădea începând chiar din această seară, mai întâi în regiunile nordice, vestice și centrale, apoi aria ploilor se va extinde parțial și către zona sudică”. 

Ploile torențiale vin ca replică la ciclonul din Marea Neagră care a afectat zona de sud a Rusiei, partea de sud a Ucrainei și nordul Turciei. Meteorologii au prognozat acolo cantități uriașe de apă, de 200 de litri pe metru pătrat, iar imaginile cu prăpădul care a urmat, în special în Turcia, au făcut înconjurul lumii. 

A fost COD ROȘU  pe 18 august

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri seară, avertizări cod roșu de ploi torențiale pentru mai multe localități din județele Argeș și Dâmbovița.

Potrivit ANM, este cod roșu în localitățile Câmpulung, Lerești, Valea Mare Pravăț, Bughea de Jos și Bughea de Sus, din județul Argeș, pentru încă o jumătate de oră. Se vor semnala averse torențiale ce vor acumula peste 20...25 l/mp - în zona avertizată în ultima oră s-au acumulat 40...50 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină

În localitățile Moroeni și Runcu, din județul Dâmbovița, este cod roșu până la ora 21.30. Se vor semnala :averse torențiale ce vor acumula peste 40...50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel