EXCLUSIV  Scandal între PNL şi USR-PLUS în Capitală. Guşă: Bucureştiul a intrat în belea. Blocaj pentru că nu s-au înţeles la cea mai importantă privatizare

Facebook Nicuşor Dan
Facebook Nicuşor Dan

Cozmin Gușă a explicat că Primăriile de Sector și cea a Capitalei sunt adevărate surse de bani, mai mari și profitabile decât cele ale altor municipii, dar și mai ușor de accesat decât sursele guvernamentale. Asta în contextul tensiunilor dintre USR-PLUS şi PNL de la nivelul Consiliului General, care au culminat cu abţinerea de la votul pentru buget de către cei de la USR-PLUS. 

Jurnalistul Val Vâlcu se arată uimit de poziția luată de administrația Capitalei în privința fondurilor acordate Catedralei Naționale, comparându-i pe progresiști cu comuniștii. „Comuniștii permiteau grupurilor de turiști și elevi să meargă la biserică, iată că progresiștii nu vor biserică”, a afirmat acesta.

Val Vâlcu susține că terminarea Catedralei ar fi beneficiat turismului, iar neterminarea Catedralei nu ar fi un plus pentru Capitală. „De ce PNL-ul, partid creștin, național, conservator, nu s-a opus la Capitală în acest proiect?”, a lansat acesta întrebarea. 

Vezi și: PNL - USR PLUS, scandal pe bugetul Capitalei. Zamfir: Marea coaliţie care 'a eliberat' Bucureştiul de PSD, tocmai l-a îngropat

„Eu cred și știu că acolo este o luptă extraordinar de dură pe bani foarte mulți și ei s-au împotmolit inclusiv în proiecte care nu le aduc bani. Cel de care vorbea Val este un proiect care nu le aduce bani și ei renunță la tot ce nu le aduce bani. Ăsta este singurul lucru unde sunt de acord PNL și USR PLUS. Dar blocajul ăsta pe care îl pun este pentru că nu s-au înțeles asupra unor privatizări și cea mai importantă privatizare din București, care ține de Consiliul General, este cea a sistemului de termoficare și încălzire într-o fază compozită, în care e cuplat și Radet și nu mai știu ce pe acolo, unde sunt sume enorme care se pot câștiga ca și comision și din legăturile mele din interiorul Consiliului General am aflat că ăsta este cuiul lui Pepelea, unul dintre ele”, a afirmat Cozmin Gușă. 

„Vlad Voiculescu, profitor al situației”

„Altele sunt legate de fel de fel de aprobări, numiri, directori, oameni care semnează contracte și s-a stricat căruța nu din cauza lui Vlad Voiculescu pe care îl pomenește toată lumea, el apare doar ca profitor al situației că le arată liberalilor că poate să li se opună. Acolo sunt negocieri, repet, pe bani foarte mulți, iar cel care ține socoteala, din câte am înțeles, este Matei Păun, cel care a fost șef de campanie în 2016 la USR și care nu a mai rămas alături de Nicușor Dan. A rămas cu Nicușor Dan, dar a rămas mai mult cu zona de afaceri, el fiind și consultant financiar. El este cel care dirijează aceste fonduri”, a mai spus Gușă.

Vezi și: Miza scandalului pe bani din Primăria Capitalei: ONG-urile de casă, spune Chirieac: Toţi cei care ridică un verb împotriva lor sunt acoperiţi cu scuipat!

"Nimic nu se compară cu bugetul Bucureştiului"

„Chestiile astea se cam discută printre consilierii generali, cei de la PSD știu destul de bine, dar nu intervin public, Bădulescu a mai zis ceva, apropo de treburile astea, cert e că Bucureștiul a intrat în belea nu doar la Sectorul 1, ci și la nivel de Capitală, tot pe motiv de bani. Primăriile acestea mari, mai ales cum e Bucureștiul, sunt surse mult mai bune decât este bugetul guvernamental care este stors pentru bani și atunci toată lumea se concentrează la acest nivel.

(...) Probleme sunt peste tot, de genul cine mișcă în brișcă, așa se zicea pe vremuri, asta era amenințarea, cu cei de la PNL care au fost puși pe tocător, va genera un anumit calm, mai ales la Brașov, unde sunt puși pe fapte mari la nivel de municipiu și acolo este un buget consistent, dar nimic nu se compară cu bugetul Bucureștiului și cel de la sectoare. Aici s-au concentrat ei să își facă rost de resurse, iar cei de la USR PLUS sunt foarte supărați că și liberalii își vor partea”, a explicat analistul politic Cozmin Gușă. 

Vezi și: Bugetul Capitalei. Gabriela Firea: E inadmisibil să vii cu acest lucru după 7 luni de guvernare locală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel