Roxana Mărăcineanu nu vrea să schimbe legea Evin, care reglementează consumul de alcool pe stadioane

Sebastian Florea / 13 aug 2019 / 16:23 Salveaza PDF Comentarii

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor din Franţa de origine română, a afirmat că nu vrea să revină asupra legii Evin, care reglementează consumul de alcool pe stadioanele de fotbal, informează cotidianul L'Equipe.

În ciuda faptului că mai multe zeci de deputaţi (dintre care 70 aparţinând majorităţii) au propus o lege vizând "să relaxeze, în cadru legal, aplicarea legii Evin pe stadioane, extinzând acordarea autorizaţiilor temporare de vânzare de alcool societăţilor sportive", Roxana Mărăcineanu, ministrul Sporturilor, s-a opus acestui proiect, la fel ca şi ministrul Sănăţii şi Solidarităţii, Agnes Buzyn.

"Eu cred că atunci când se interzice alcoolul pe stadioane, există motive pentru acest lucru, iar aceste motive nu au dispărut de pe o zi pe alta. Nu putem să asociem un eveniment sportiv cu alcoolul sau tutunul. Ar fi total contraproductiv. Deci, nu există niciun motiv ca să revenim asupra legii Evin", a spus fosta înotătoare de origine română.

Totuşi, consumul de alcool poate fi permis în cursul unui sezon. Cluburile au practic dreptul la zece derogări de la prefectură sau de la primărie în decursul unui sezon. Apoi, deşi este interzis pentru marele public, VIP-urile pot profita de aceste lucruri în lojile lor, iar aceste elemente i-au determinat pe deputaţi să-şi dorească relaxarea legii Evin.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27