Rovana Plumb: Protecţia mediului nu ar mai trebui văzută ca un obstacol în calea dezvoltarii

Aflată în delegația din SUA condusă de Victor Ponta,  ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana  Plumb, a dat asigurări reprezentanților mediului de business privind stabilitatea și predictibilitatea, spunând că acestea sunt priorități majore în politicile actualului Guvern și a propus, în același timp, companiilor americane să facă noi investiții în România, prin folosirea de tehnologii verzi, de ultimă generație.

Ministrul Mediului a punctat, în cadrul întâlnirii avute cu domnul Fred P. Hochberg, președintele EX-IM Bank, că politica privind protecţia mediului nu mai este și nu ar mai trebui văzută ca un obstacol în calea dezvoltării economice. "Trebuie să ne concentrăm eforturile, resursele şi finanţarea pentru a găsi soluţii la provocările legate de deficitul de resurse şi degradarea mediului. Este o prioritate să ne asigurăm, oriunde ne-am afla, că trăim într-un mediu sănătos, dar reușind, în același timp, să menținem competitivitatea la nivel internaţional si să creăm noi locuri de muncă verzi".

Totodată, ministrul Mediului  le-a propus reprezentanților EX-IM Bank, după o prezentare prealabilă a oportunităților de investiții în România, în domeniul mediului și energiei, o colaborare și mai strânsă, în viitor, insistând pe ideea că "economia verde presupune investiţii inteligente şi inovaţie în ceea ce priveşte tehnologiile curate".

 La rândul său, președintele Hochberg și-a arătat deschiderea și interesul pentru România, amintind că banca pe care o conduce are și în momentul actual în derulare proiecte în țara noastră.

În finalul discuției purtate la sediul Băncii din Washington D.C. ministrul român al Mediului și-a exprimat încă o dată speranța de a contribui la găsirea de soluții pentru crearea cât mai multor locuri de muncă "verzi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel