Rovana Plumb: "Am absorbit 600 de milioane de euro din bani europeni"

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marți, că a reușit să absoarbă circa   600 de milioane de euro din bani europeni, într-un interval de timp de opt luni, după deblocarea programului operaţional de mediu. 

"Dacă în perioada 2007 - 2012 au fost atraşi din bani europeni pentru mediu doar 197 milioane de euro, în opt luni de zile am absorbit aproape 600 de milioane de euro, şi continuăm să absorbim banii europeni. Am reuşit să mărim rata de absorbţie a fondurilor de mediu de patru ori, de la preluarea mandatului. De la un nivel de absorbţie a banilor europeni de 4,37 la sută, în 2012, am ajuns în prezent la o rată de absorbţie de 16 la sută. Principala noastră prioritate este absorbţia fondurilor europene. Banii europeni i-am pus la lucru", a spus ministrul Rovana Plumb, într-o conferinţă cu tema "Viitorul Mediului".

Ministrul Mediului, Rovana Plumb,  a punctat, legat de proiectul Delta Văcărești, faptul că ministerul a făcut tot ce ține de partea de mediu, pentru că proiectul să fie un succes. "Principala dificultate ține de litigiile privind proprietatea", a adaugat Rovana Plumb.

Cu privire la tema risipei de alimente, ministru Mediului a arătat că s-au facut doi pași importanți în reușita demersului. Pe lângă dialogul inițiat de minsterele Mediului desfășurat la Luxemburg. Ministrul Plumb a declarat că următorul pas în această directie este deplasarea la Londra a unei echipe din care va face parte si domnia sa, precizând că Marea Britanie are un program de gestionare a risipei alimentare - WRAP - pe care țara noastră l-ar putea prelua.

Ministrul Rovana Plumb a mai punctat, în cadrul întalnirii de astăzi, o posibilă colaborare cu Alteta Sa Regală, Prințul Charles, în proiecte de mediu, în special în dezvoltarea strategiei de dezvoltare durabilă în Carpați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel