EXCLUSIV  Reumatism. Medicul Ruxandra Ionescu, AVERTISMENT

Boală fatală
Boală fatală

Invitată în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate", realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, în direct la DCNews, Ruxandra Ionescu, preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, a vorbit despre cât de important este diagnosticul precoce în bolile inflamatoare reumatice. Totodată, acestea ne avertizează că tratarea bolilor reprezintă costuri enorme. 

Este extrem de important în bolile inflamatoare reumatice, cum sunt poliartrita, spondilartritele sau artrita psoriazică să avem un diagnostic precoce pentru că sunt generatoare de handicap. Prin dizabilitățile pe care le antrenează, scad mult calitatea vieții pacienților și aceștia, de cele mai multe ori, ajung să își piardă locul de muncă, să se pensioneze precoce. Aceste boli nu sunt deloc rare, au o prevalență cam de 1% din populație, ceea ce înseamnă destul de mult dacă stăm să ne gândim la populația României. Sunt în jur de 200.000 de persoane cu poliartrită la nivel în România. Sunt frecvente și afectează toate vârstele, vârstnici, persoane tinere, inclusiv copii. La nivelul întregii țări sunt aproape 2000 de copii care au artrită juvenilă idiopatică. Afectează tinerii în plină capacitate de muncă, cu forță mare creatoare., a declarat preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, în direct la DCNews.

 Costuri imense pentru tratare

Sunt boli cu costuri foarte mari, atât costuri directe, cum sunt cele legate de medicamente, spitalizare, cât și indirecte, costuri legate de pierderea capacității de muncă, de faptul că trebuie să li se plătească acestora pensie de invadilitate, însoțitor, recuperare. Sunt statistici care arată că aceste costuri indirecte reprezintă 70% din costul total., adaugă Ruxandra Ionescu, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate.

De asemenea, președintele Societății Române de Reumatologie, a vorbit despre progresele înregistrate în ceea ce privește diagnosticarea precoce a acestor boli: 'Trebuie să le diagnosticăm precoce pentru că s-au înregistrat progrese mari în aceste boli, avem markeri serologici, s-au dezvoltat tehnicile imagistice. De asemenea sunt progrese terapeutice foarte mari, așa numitele terapii biologice, obținute prin biotehnologie.

Vezi răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel