Reţete de Paşte 2019. Cum faci cea mai gustoasă ciorbă de miel. Ciorba de miel este nelipsită de pe masa de Paşte. Iată o reţetă tradiţională, simplă şi gustoasă.
Ingrediente: 600 grame carne de miel cu os (gât, coaste, piept), măruntaie de miel, 1 legătură ceapă verde, 3 morcovi, 2 pastranac, pătrunjel, rădăcină 1 țelină, 50 grame unt, 500 ml borș, 200 ml smântâna, 1 gălbenuș de ou, leuștean verde.
Modul de preparare
Carnea se spăla bine, se tăie bucăți și se pune la fiert în apa cu sare. Aveţi grijă să îndepărtaţi tot timpul spuma. Se taie mărunt ceapa verde şi adaugă în oala în care fierbe carnea. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă.
Rădăcinoasele se tăie cubulețe, se călesc puțin în unt și se adaugă în oală cu carne. Se lasă totul la fiert, până când carnea este gata. Se adaugă borșul, se lasă să dea în clocot și se drege cu gălbenuș și smântâna.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu