Remedii naturale pentru cearcăne și pungile de sub ochi

Fotografie de la Lisa Fotios: Pexels
Fotografie de la Lisa Fotios: Pexels

Cearcănele sau pungile de sub ochi creează un efect inestetic la nivelul feței, și se pot accentua odată cu înaintarea în vârstă. Din fericire, există numeroase metode prin care putem preveni apariția acestora și la fel de multe remedii, naturale pentru estomparea lor.

Cearcănele de sub ochi sunt inestetice și se accentuează odată cu înaintarea în vârstă. Dar haideți să vedem care sunt principalele cauze ale cearcănelor?

În cele mai multe cazuri cearcănele sau pungile de sub ochi sunt o moștenire genetică, dar ele formează și datorită stilului de viață. Umflăturile de sub ochi sunt, de fapt, rezultatul acumulării de lichid, care apare din diverse cauze, cum ar fi: lipsa de somn și oboseala excesivă, retenția de lichide, alergii, dermatite, statul prea mult în fața computerului, diete nepotrivite sau chiar o rutină incorectă de îngrijire a pielii.

Cum să preveniți ochii umflați 

Somnul este cel mai bun remediu de frumusețe. Așa că încearcă să te culci la o oră decentă și să dormi cel puțin 7 ore pe noapte. În plus, este bine să urmezi o dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume, să bei multă apă în timpul zilei (2 litri). În cele din urmă, dacă petreceți multe ore în fața computerului, ocazional, priviți departe de monitor.

Remedii naturale pentru ochi umflați și cearcăne

Castraveții, un clasic al frumuseții: Sunt printre cele  mai cunoscute remedii naturale pentru ochii umflați. Cele două felii așezate pe ochi nu sunt de fapt un mit fals, ci un adevărat secret de frumusețe, scrie Di Lei.

Datorită vitaminei C din ea și capacităților antioxidante, acest ingredient de frumusețe  ajută la calmarea și susținerea pielii atunci când este aplicat pe zona iritată. În plus, dacă este păstrat la frigider, oferă și zonei ochilor o senzație de prospețime cu adevărat regeneratoare.

Cafea, mușețel și aloe vera: Cafeaua are o funcție de energizare care vă permite să descongestionați zona conturul ochilor și să reduceți semnificativ aspectul cearcănelor. Mușețelul este un aliat valabil atunci când ochii par umflați. Pe de altă parte, aloe  (pe lângă vindecarea iritațiilor și arsurilor) ajută și la combaterea bacteriilor care ar fi putut cauza iritația și umflarea.

Măști reci: Chiar și clasicul cub de gheață poate fi un aliat valid pentru a dezumfla și a decongestiona ochii. Gheața are de fapt o funcție vasoconstrictoră, limitând fluxul de sânge în zonă, reducând roșeața și umflarea. O idee rapidă? Lăsați întotdeauna două lingurițe în congelator și puneți-le pe pleoape când vă treziți cu ochii umflați.

Apa de trandafiri, pentru un aspect luminos: Ușor de preparat și cu proprietăți curative excelente, apa de trandafiri este un aliat excelent împotriva ochilor umflați. Datorită funcției sale astringente și antiinflamatorii, ochii vor deveni imediat mai strălucitori.

Cum se prepară loțiunea? Pur și simplu încălziți petalele de trandafir în apă distilată la foc mic. Când și-au pierdut culoarea, se strecoară lichidul și se lasă să se răcească. În acest moment se poate turna într-un spray (a se tine la frigider) și se pulverizează pe ochi dimineața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel