RB Leipzig - Manchester City, optimi Liga Campionilor. Pas greșit pentru campioana Angliei - Video

Guardiola îndeamnă jucătorii de la Manchester City să se vaccineze cu doza booster
Guardiola îndeamnă jucătorii de la Manchester City să se vaccineze cu doza booster

RB Leipzig a terminat la egalitate cu Manchester City, 1-1 (0-1), miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. 

Campioana Angliei a deschis scorul prin algerianul Riyad Mahrez (27), dar gazdele au egalat după pauză, graţie golului înscris de fundaşul croat Josko Gvardiol (70). City, care nu a putut conta pe De Bruyne, Laporte şi Stones, a început bine şi a controlat prima parte a meciului, profitând de timiditatea excesivă a echipei germane.

Echipa antrenată de Pep Guardiola a înscris în min. 27, prin Mahrez, din pasa lui Ilkay Gundogan, după e greşeală comisă de Xaver Schlager. Oaspeţii au avut şansa desprinderii, dar Rodri a trimis bine în faţa porţii, dar Haaland nu a reacţionat (30).

RB Leipzig a arătat un reviriment pe finalul primei reprize, concretizat în prima sa ocazie, însă Ederson a fost la post la şutul cu efect trimis pe direcţia sa de Werner (45+2). Taurii au ieşit furioşi de la cabine şi au pus presiune pe careul lui Ederson, iar Henrichs a avut două ocazii bune de egalare (53, 55). Ederson a reuşit să îl blocheze pe Andre Silva (63), care a fost egoist într-o fază în care coechipierii i-au oferit şi alte soluţii de finalizare.

Manchester City putea decide soarta partidei, dar Haaland a trimis prin faţa porţii (68), la capătul unui atac rapid. La poarta cealaltă, Ederson a respins mingea expediată de Szoboszlai (69), iar apoi gazdele au reuşit egalarea, după un nou corner, Gvardiol înălţându-se imperial peste toată apărarea engleză şi marcând cu capul (70) din cornerul executat de Halstenberg

. Cetăţenii au echilibrat disputa şi au avut o şansă de a pleca din Germania cu toate punctele, dar portarul Blaswich (73) a respins mingea trimisă de Gundogan. City a avut probleme la Leipzig şi în sezonul trecut, când a pierdut cu 1-2.

Video

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/_WQoEKqAcTQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

Manşa secundă se va juca în data de 14 martie, la Manchester. În faţa a 45.228 de spectatori, la Leipzig au evoluat echipele:

RB Leipzig: Blaswich - Klostermann (Henrichs, 46), W. Orban (căpitan), Gvardiol, Halstenberg (Raum, 89) - Szoboszlai, Laimer, Forsberg (Nkunku, 66), Schlager (Haidara, 82), Werner - Andre Silva (Y. Poulsen, 82). Antrenor: Marco Rose.

Manchester City: Ederson - K. Walker, Ruben Dias, Akanji, N. Ake - Bernardo Silva, Rodri - Gundogan (căpitan) - Mahrez, Haaland, Grealish. Antrenor: Josep Guardiola. Arbitru: Serdar Gozubuyuk (Olanda).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel