Ramona Bădescu, invidiată de Elena Ceaușescu: Eu aveam breton, ea nu-l suporta. Ceaușescu nu suporta bărbații cu barbă

Ramona Bădescu a vorbit despre gelozia pe care, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-ar fi purtat-o. 

Invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Ramona Bădescu a vorbit, printre multe altele, și despre gelozia pe care, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-ar fi purtat-o.

„Elena Ceaușescu era geloasă pe orice femeie. Avea acest complex pentru că nu a fost o femeie cultă, o femeie care a obținut lucruri prin munca ei. Titlurile i s-au oferit după plac. Era geloasă pe orice femeie, nu cred că avea ceva cu mine anume. Eram totuși micuță, aveam 16-17 ani în acea perioadă”, a spus Ramona Bădescu.

„Eu aveam breton, ea nu suporta bretonul și îmi aduc aminte că Ceaușescu nu suporta bărbații care aveau barbă. Erau acele concepții de impunere a unei imagini curate, să exprime prin față acea curățenie sufletească. Era o prostie, pentru că omul trebuia lăsat așa cum se simte bine”, a mai spus Ramona Bădescu.
 

 

Salarii Nicolae şi Elena Ceauşescu. Lavinia Betea: Atâta câștigau, dar mai sunt și banii pe care îi puteau folosi fără a da socoteală nimănui

Lavinia Betea, jurnalist, profesor la Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad a vorbit, la DC News, la un moment dat, despre salariile pe care le încasau Nicolae şi Elena Ceauşescu, dar şi despre alte sume care se aflau la dispoziţia lor, bani pe care îi puteau folosi fără a da socoteală nimănui.

„Nicolae Ceauşescu lua două salarii. El lua salariu de secretar general şi de preşedinte al României. Însă el nu-i lăsa pe ceilalţi să aibă cumul. Puteau să aibă doar cumul de funcţii. Spre exemplu, a fi deputat în Marea Adunare Naţională însemna o indemnizaţie minoră. Erau prim-secretari de judeţ, deputaţi în Marea Adunare Naţională, dar nu luau decât un singur salariu. El în schimb lua un salariu şi ca preşedinte al României, de 20.000 lei, dar şi un salariu ca secretar general al PCR.

În acelaşi timp, Elena Ceauşescu lua două salarii: lua un salariu ca prim-viceprim-ministru al Guvernului şi al doilea salariu – am avut şansa de a mă contacta unul dintre ofiţerii din anturajul ei, din paza şi protecţia ei cu care lucrase şi la ICECHIM şi care, după Revoluţie, s-a ales şi el cu un ștat de plată. Şi mi-a adus acel ștat de plată în care Elena Ceauşescu era plătită şi în 1989 ca director la ICECHIM. Ori ea mai trecea pe acolo doar din când în când, ca să primească delegaţii străine.

Ei nu plăteau nimic. Primeau alimentele gratuit, nu plăteau întreţinere, nu plăteau chirie. Banii aceia erau unii pe CEC-uri. Eu am socotit, iar ceea ce era pe CEC-uri pentru copii nu reprezenta decât o parte destul de redusă în raport cu calculul făcut la salariile pe care le aveau. Nu ştiu unde s-au dus acei bani. Tovarăşa dispunea de oricâţi bani voia în străinătate să-şi cumpere bijuterii, să-şi cumpere ţesături,nimeni nu ştia de unde vin banii. Nici Pacepa nu a scris în cărţile lui. Şi uitându-mă pe documentele de la Gospodăria de partid şi pe fondurile aprobate pentru deplasările în străinătate, am văzut că la fiecare delegaţie în străinătate beneficiau de 4.000 de dolari. Erau la dispoziţia sa şi evident că nu dădea socoteală nimănui ce făcea cu aceşti bani", a explicat, într-un interviu acordat DC News, Lavinia Betea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel