'Pufoșii' României - Cosmin Contra a vorbit despre marea problemă a fotbaliștilor

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Cosmin Contra l-a contrazis pe Gigi Becali, care l-a concediat pe preparatorul fizic, și a edzvăluit care este cauza reală a accidentărilor forbalștilor români.

Cosmin Contra, selecționerul României, a vorbit la DigiSport despre lipsa de profesionalism a fotbaliștilor noștri, care se accidentează extrem de des.

Contra a dat ca exemplu situaţia care a apărut în această vară la FCSB, unde nu mai puţin de nouă fotbalişti au fost indisponibili. ”La noi, majoritatea tinerilor din fotbal au țesut adipos de peste 14 %.Trebuie să ai grijă de tine! Acum, în fotbalul actual, cam 7 % e normal. Ciprian Deac are doar 5 %, ca să dau un exemplu. Așa are și Cristiano Ronaldo. Deac e peste el. Nu se oprește din alergat. Înainte era predispus la accidentări. Și-a dat seama că trebuie să ai grijă de corpul tău.

Degeaba mergi la antrenament și faci tot ce trebuie dacă acasă nu ai grijă de tine. E valabil pentru toată lumea, nu doar pentru cei de la FCSB. Poate fi de vină și alimentația, gazonul, intensitatea antrenamentelor. Cred că Man a avut puțină vacanță. Doar câteva zile înaintea să vină în cantonament. Chiar dacă e tânăr, tot e puțin. Sunt deciziile luate de cei de acolo. Nu știu eu care a fost situația", a declarat la Digi, selecționerul naționalei României.

La cluburile de fotbal trebuie să existe din ce în ce mai mult oameni cu adevărat specializaţi în menţinerea stării de sănătate a jucătorilor, este dorința lui Cosmin Contra. El crede că nu doar prin programul de exerciţii creat, cât şi prin toate celelalte aspecte care ţin de păstrarea unei forme fizice perfecte, în special alimentaţia jucătorilor, care în România continuă să fie încă destul de departe de regulile fotbalului profesionist din campionatele tari ale Europei, poate fi considerat un jucător cu adevărat profesionist.

Citește și: 

Real Madrid ofertă colosală pentru Neymar. Răspunsul rapid al PSG

Fotbalul european pe urmele celui american? Ce a cerut un fotbalist din Bundesliga


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel