Protest. Bogdan Chirieac: Tentativă de lovitură de stat. Nu știu dacă Guvernul va rezista

Protest.  Analistul Bogdan Chirieac consideră că violențele din Piața Victoriei reprezintă o tentativă de lovitură de stat care va continua. 

Protest.  Violențele care au avut loc, aseară, în timpul protestului din Piața Victoriei reprezintă, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, o acțiune coordonată atât din interior cât și din exterior, la care Guvernul nu se știe dacă va rezista.

"Să vedem de aici încolo cine va avea vocea mai puternică"

"Continuă tentativa de lovitură de stat. Ea va continua. Nu știu dacă va rezista Guvernul până la capăt, să știți. Ați văzut că călcarea în picioare a fetei jandarm a tremurat puțin planul care se înființase aseară, deci nu s-au așteptat la zona aceea. Pe de altă pare, o bună parte a propagandei ignoră total acel fapt, pur și simplu îl ignoră, nu au știrea, nu există! Au fost numai niște oameni foarte liniștiți, foarte cuminți bătuți de grupuri de pesediști cu protecția jandarmilor. Ăsta e mesajul. Și să vedem de aici încolo cine va avea vocea mai puternică. Să vedem ce mai spun și statele aliate și partenere. Să știți că rezultatul, în opinia mea, nu poate fi prevăzut în acest moment. Depinde de fermitatea cu care acționează fie Klaus Iohannis, fie Guvernul PSD.

Dacă se intră în clădirea Guvernului, cum s-a încercat și ieri, se va încerca, firește, doborârea prin violență a Executivului țării noastre. Cu oameni în clădirea Guvernului trebuie aplicată legea, legea este mai dură, vor fi violențe, deci este zona aceea de instabilitate profundă, tipică, unei țări din fostul spațiu sovietic. După opinia mea, România nu a fost niciodată în spațiul sovietic, am fost în lagărul comunist, e adevărat. E, te duci în această zonă. Sunt aceste tipuri de manifestări. Trebuie identificat ce, cum, trebuie stat la masă și dialogat fiindcă nu cred că sunt numai forțe din interior, sunt și din exterior și spun din nou acest lucru, diaspora este un paravan. Românii din diaspora nu au nimic de-a face cu aceste monstruozități, dar sub pancarta diaspora se întâmplă o tentativă de lovitură de stat dată de indivizi de aici, din România, cu comandamentul uneori exterioare", a declarat analistul Bogdan Chirieac la România tv.

"Este, dacă vreți, un Euromaidan mai micuț"

"După Euromaidan a urmat fărâmarea Ucrainei. Eu sper să nu se ajungă și în România la așa ceva. S-a trecut la nivelul următor. Protestele din iarna lui 2017 nu au fost violente. Protestul de aseară a început direct cu violențe, direct, nu s-a stat. De la ora 17.00 au început violențele, să fie foarte clar. În Euromaidanul din Ucraina, știți bine că violențele au început după ce s-a tras în manifestanți de pe blocuri. Ucraina a acuzat întotdeauna forțele speciale ruse că au deschis focul, după care a început măcelul, haosul și tot ce s-a întâmplat. Nu cred că e cazul, că e țară NATO, dar este, dacă vreți, un Euromanidan mai micuț. Provocarea de violențe nu poate avea alt scop decât căderea Guvernului pentru că dacă un om moare în Piața Victoriei, Guvernul demisionează.

PSD poate să facă ceva doar dacă se ajunge la violența extremă si suntem foarte aproape. Și sigur că se va încerca și pe alte căi distrugerea coaliției majoritare, inclusiv dacă mâine dimineață, la șase, este arestat fie Dragnea, fie Tăriceanu" a mai spus analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel