Proiectul lui Beckham de a construi un stadion la Miami, în impas din cauza concentraţiei de arsenic din zonă

Proiectul fostului fotbalist englez David Beckham de a construi un stadion pentru disputarea meciurilor din Major League Soccer (MLS) la Miami a înregistrat o nouă amânare după ce au fost descoperite niveluri ridicate ale unor elemente chimice precum arsenic şi bariu pe terenul unde s-a planificat construcţia, informează agenţia spaniolă EFE.

Publicaţia Miami Herald a informat că analizele dovedesc că nivelurile de contaminare cu arsenic sunt de două ori peste limita legală pe terenul municipal pe care se află în acest moment un teren de golf şi unde clubul Inter Miami intenţionează să se mute după ce va juca două sezoane din MLS la Fort Lauderdale, la aproximativ 40 km nord de Miami.

În urma acestei informaţii, primarul oraşului, Emilio Gonzalez, a decis închiderea terenului de golf pentru ca "experţii să analizeze rezultatele unor noi probe ambientale luate de la faţa locului".

Edilul a adăugat că redeschiderea terenului de golf va depinde de o "analiză favorabilă", conform unui comunicat transmis de municipalitatea din Miami.

Inter Miami CF, club înfiinţat de fostul internaţional englez David Beckham, a anunţat că va juca la Fort Lauderdale (Florida) primele sale două sezoane din MLS, începând cu anul 2020.

Inter Miami va juca meciurile de acasă din 2020 şi 2021 pe Lockhart Stadium, care, după ce va fi modernizat, va avea o capacitate de 18.000 locuri.

În acelaşi timp, Beckham şi partenerii săi de la club vor finanţa construcţia unui nou stadion în apropiere de aeroportul din Miami, care se va numi Miami Freedom Park.

Fort Lauderdale se află la doar 50 km de Miami, iar arena Lockhart, inaugurată în 1959 special pentru fotbal, a găzduit meciurile echipei Fort Lauderdale Strikers, o franciză a campionatului NASL, prima ligă a SUA de atunci, între 1977 şi 1983. Stadionul a fost utilizat apoi de Miami Fusion, din MLS, între 1998 şi 2001, anul dispariţiei francizei.

După inaugurarea stadionului Miami Freedom Park, Lockhart va servi ca centru de antrenament pentru Inter Miami.

Beckham, fost jucător la Manchester United, Real Madrid şi PSG, a primit în 2007 de la MLS, ca urmare a transferului său la Los Angeles Galaxy, dreptul de a crea o franciză la un preţ redus, de 25 milioane dolari, faţă de tariful normal de 150 milioane dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel