Proiect de management al traficului în municipiul Bacău în valoare de 19,9 milioane euro

Primăria municipiului Bacău va implementa primul sistem modern de management al traficului din oraş pentru prioritizarea coridoarelor de transport public local şi a deplasărilor cu bicicleta, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, Agerpres, de conducerea instituţiei.

În valoare de 19,9 milioane euro, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional şi urmăreşte crearea şi extinderea sistemelor de management al traficului.

Între altele, vor fi amplasate sisteme de monitorizare video CCTV, în special în intersecţii, dar şi pe traseele de transport public, inclusiv în mijloacele de transport public.

De asemenea, vor fi montate sisteme de semnalizare şi semaforizare adaptivă şi sincronizată, ce pot asigura prioritizarea mijloacelor de transport în intersecţiile semnalizate şi semaforizate.

Sistemul de management integrat al traficului va fi unul modern, dotat cu un sistem de supraveghere cu acoperire asupra sistemului rutier. Dispecerizarea acestuia se va face prin realizarea unui dispecerat unic. Sunt prevăzute lucrările şi costurile aferente compatibilizării totale a subsistemelor componente ale sistemului de management al traficului şi se va avea în vedere posibilitatea extinderii ulterioare spre alte intersecţii sau subsisteme, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Bacău.

În cadrul proiectului, mijloacele de transport public vor fi dotate cu sisteme de localizare iar pasagerii vor fi informaţi în timp real, în staţiile de transport, despre poziţionarea acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel