Primul câine care a făcut înconjurul Pământului pe jos

Foto: captură video Great Big Story
Foto: captură video Great Big Story

O cățelușă din statul american New Jersey a făcut ocolul Pământului pe jos. A fost partener de nădejde pentru stăpânul ei, Tom, în această aventură extraordinară.

În timp ce bărbatul a devenit a zecea persoană care a dat ocol planetei, pe propriile picioare, Savannah este primul câine înregistrat cu această performanță. Cățelușa era doar un pui când a început călătoria a în urmă cu șapte ani. Prtactic, a crescut străbătând, alături de stăpânul său, munți, deșerturi și mari orașe ale lumii.

Savannah și stăpânul ei au mers zilnic 30 km pe jos

Cei doi au dormit în cort și au mers zilnic pe jos aproximativ 30 de kilometri. Dar setea de aventură nu s-a stins. Savannah are nevoie și acum de plimbări de cel puțin șase kilometri, în fiecare zi, după ce s-a așezat la casa ei. „Savananah are 7 ani, am adoptat-o în Austin, Texas, la patru luni după ce am pornit la drum. Era doar o cățelușă și practic a crescut în timpul călătoriei, e singura viață pe care o cunoaște. Am vrut să înțeleg lumea, dar treptat, pe măsură ce ajungeam în noi locuri, ideea generală a fost împărtășirea unor experiențe. Datorită călătoriei am devenit mai empatic, am ajuns să înțeleg mai bine lumea. În primul an am mers din New Jersey până în Panama City, apoi în al doilea an din Bogota, Columbia până în Uruguay, apoi Danemarca, Spania, Maroc, Algeria, Tunisia, după care Italia, Azerbaidjan, Uzbekistan, Kârgâzstan... De cele mai multe ori am campat, a fost foarte simplu: mergeam și puneam cortul, mergeam și puneam cortul. Oamenii au fost de treabă peste tot unde am ajuns, le-a plăcut ideea mea, au fost foarte prietenoși, în special cei din zonele mai mici prin care am trecut. După șapte ani, m-am întors acasă un om cu totul diferit. Nici măcar nu mai știu cum eram atunci, mi se pare că m-am schimbat atât de mult,” a povestit Tom Turcich pentru 6abc.com.

Decizia de a pleca în călătorie a venit după după ce, în 2006, a pierdut o bună prietena, Ann Marie, care a murit într-un accident de schi jet la vârsta de 17 ani, scrie CNN. „Moartea ei m-a schimbat”, spune Tom. „Era o persoană mult mai bună decât mine. Și am înțeles că urma să mor și eu și se putea întâmpla în orice moment. Și am început să reevaluez totul”. Turcich, care a fost comparat cu Forrest Gump, personajul interpretat de Tom Hanks în filmul din 1994, a decis că are nevoie de călătorie și aventură în viața sa. După ce a citit despre Steven Newman, catalogat de Guinness World Records drept prima persoană care a făcut înconjurul lumii, și despre aventurierul Karl Bushby, care înconjoară globul pe jos din 1998, Turcich s-a hotărât să accepte el însuși această provocare. Acum, după 7 ani de drumeţie şi aventuri, cei doi s-au întors teferi acasă, cu albumul plin de amintiri şi o prietenie mai sudată ca niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel