Premiile FIFA The BEST - marii câștigători ai anului 2019. Un român printre laureați

Festivitatea anuală a decernării premiilor FIFA The Best pentru anul 2019 s-a desfășurat la Scala din Milano, luni seara. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo și Virgil Van Dijk sunt cei trei finaliști care s-au luptat pentru premiul The Best.

Gazdele showului au fos olandezul Ruud Gullit şi una dintre cele mai apreciate prezentatoare şi realizatoare de emisiuni TV în Italia, Ilaria D'Amico.  Nume importante din fotbalul mondial au ajuns la eveniment, printre care Jose Mourinho, Marco Materazzi, Ronaldo, Juan Sebastian Veron sau Marco Van Basten.

UPDATE 5

Cea mai bună fotbalistă a anului 2019

Megan Rapinoe, căpitanul echipei Statelor Unite, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de fotbal din lume în 2019. 

UPDATE 4

Cel mai bun fotbalist al anului 2019

Leo Messi a fost desemnat cel mai bun fotbalist din lume al anului 2019. Campion în Spania, semifinalist UEFA Champions League; Cel mai bun marcator în UCL și La Liga și cel mai bun pasator în La Liga; A câștigat bronzul cu Argentina la Copa America. Argentinianul a câştigat titlul cu Barcelona în La Liga şi Gheata de Aur în acest sezon.

Victoria lui Messi este considerată o mică surpriză de către AFP, care precizează că favorit la acest trofeu era fundaşul olandez Virgil Van Dijk, câştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, în sezonul trecut, şi care fusese desemnat luna trecută cel mai bun jucător al sezonului de către UEFA.

Cei doi jucători sunt principalii candidaţi pentru Balonul de Aur, trofeu care va fi decernat de France Football pe 2 decembrie.

Al treilea finalist la această secţiune a fost portughezul Cristiano Ronaldo, de la Juventus, dar el a lipsit de la ceremonie.

Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine. Premiile individuale sunt un loc secundar pentru mine. Important este grupul. Dar, este un moment special pentru mine, să fiu aici cu soţia mea şi cu cei trei copii'', a declarat Messi.

UPDATE 3

Cea mai bună antrenoare

Jill Ellis, selectionerul naționalei Statelor Unite, a fost desemnată cea mai bună antrenoare din lume.

UPDATE 2

Cel mai bun portar

Alisson Becker a fost desemnat cel mai bun portar. Goalkeeperul lui Liverpool a fost decisiv în câștigarea trofeului UCL. Goalkeeperul lui Liverpool a izbutit să nu primească gol în 21 de meciuri de campionat. Iar în Champions League, unde a ridicat în braţe trofeul, are 5 partide în care a închis poarta.

UPDATE 1

Premiul Fair-Play

Marcelo Bielsa, antrenorul lui Leeds, a primit premiul pentru Fair Play. Antrenorul le-a cerut jucătorilo s-o lase pe West Ham să marcheze un gol după ce Leeds a înscris când jucătorii lui Villa se opriseră.

Cel mai frumos gol

Premiul Puskas este câștigat de Daniel Szori. Jucătorul de 18 ani este născut la Oradea. Este legitimat în prezent la MOL Vidi. Golul său a fost marcat în meciul Debrecen - Ferencvaros, pe 16 februarie 2019.

Cel mai bun antrenor

Jurgen Klopp este desemnat cel mai bun antrenor al anului. Neamțul care a câștigat UEFA Champions League cu Liverpool i-a învins pe Pep Guardiola și Mauricio Pochettino.

”Le mulțumesc celor din familia mea! Eu am câștigat Liga și de aceea am primit acest trofeu. Mulțumesc clubului meu uimitor și patronilor care mi-au dat o echipă extraordinară. Mulțumesc și antrenorilor de la club. Sunt mândru să fiu antrenorul unor asemenea jucători. Vă mulțumesc tuturor”, a spus Jurgen Klopp.


Cea mai bună portăriță

Sari van Veenendaal primește premiul pentru Cel mai bun Portar din fotbalul feminin. Aceasta joacă pentru Atletico Madrid și a ajuns cu Olanda în finala Campionatului Mondial din 2019.

”Azi s-a împlinit visul unui copil, care-și dorea să joace la Campionatul Mondial și la cluburile mari. Vreau să mulțumesc trofeul cu colegele de la Arsenal, fosta echipă, cu cele de la Atletico și cu cele de la echipa națională”, a spus Veenendaal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel