Pîrvulescu dă cărțile pe față despre Shhaideh: Putere extraordinar de mare în Guvern

Politologul Cristian Pîrvulescu crede că Sorin Grindeanu va juca un rol formal în Guvernul său. 

Cristian Pîrvulescu crede că miniștrii propuși de PSD sunt ”în general persoane apropiate şefului PSD, foarte puţin cunoscute, cu câteva excepţii”, el precizând că mai cunoscuți sunt miniștrii ALDE. 

”Am putea spune că sunt tehnocraţi de partid, dacă ne uităm la vice-prim-ministrul Sevil Shhaideh, care are acest profil de tehnocrat de partid apropiat de Liviu Dragnea”, a declarat Pîrvulescu pentru Agerpres. 

”În general, e vorba de persoane mai puţin cunoscute şi care, aşa cum a spus destul de clar Liviu Dragnea, nu vor crea foarte multe probleme şefului partidului. Sorin Grindeanu va avea mai degrabă rolul de a asigura funcţionarea orchestrei, dar va fi secondat probabil foarte energic de Sevil Shhaideh”, a adăugat politologul.

[citeste si]

El subliniază că Shhaideh ”are o putere extraordinar de mare, Ministerul (său - n.r.) este al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi al Fondurilor Europene. Practic, va distribui resursele către primari şi, cum ştim că 52% dintre primari sunt PSD, va distribui resursele către organizaţiile PSD”. Tot despre Sevil Shhaideh spune că nu crede că nu va exista o problemă cu privire la numirea sa, nefiind în CSAT, dar subliniază că va fi ”una din persoanele cele mai expuse din interiorul actualului guvern”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel