Pilonul II. Dăncilă spulberă speculațiile în ședința de Guvern

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit joi, în ședința de Guvern, despre pilonul II de pensii.

Finalizarea cadrului legislativ privind dezvoltarea pilonului II de pensii reprezintă una dintre priorităţile trimestrului următor, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă. 

"Pentru că, în ultima perioadă, au apărut o serie de speculații în spațiul public, vreau să fac câteva precizări legate de pilonul II de pensii. Finalizarea cadrului legislativ reprezintă una dintre prioritățile trimestrului următor. Ne vom asigura că nicio persoană nu va avea pensia diminuată de la stat dacă contribuie la Pilonul II de pensii", a spus Viorica Dăncilă.

"Pentru a face acest lucru, am format o echipă care poartă discuții cu administratorii de pensii private și cu asociațiile de beneficiari, pentru a crea un cadru nou, un cadru european cu mai multă deschidere pentru economisire și investiții. Ne propunem ca, până la sfârşitul trimestrului II, acest nou cadru legal să obţină avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară şi apoi să poată fi aprobat în Guvern", a declarat, joi, în cadrul ședinței de Guvern, Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel