COD GALBEN  Pericol de inundaţii până la miezul nopţii. Zonele vizate

Mihai Ciobanu / 11 iun 2018 / 20:46 Salveaza PDF Comentarii
inundatie, masina
Descriere foto: inundatie, masina

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile pe râuri din şapte judeţe din Transilvania, până la miezul nopţii. 

Potrivit hidrologilor, până la ora 24:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografice Timiş - sector aval S.H. Teregova - amonte S.H. Caransebeş din judeţul Caraş-Severin. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu intensitate mai ridicată în bazinul hidrografic al râului Valea Mare. 

Tot până la ora 24:00, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice: Tur - bazin superior şi mijlociu, afluenţii Someşului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Lăpuş din judeţele Satu Mare şi Maramureş. 

De asemenea, până la ora 23:00, există risc de inundaţii pe râurile mici din bazinele hidrografice: Barcău - bazin superior şi mijlociu, Crişul Repede - amonte acumularea Lugaş din judeţele Sălaj, Bihor şi Cluj, dar şi pe Strei şi Cerna din judeţul Hunedoara. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cerna - bazin superior 

În funcţie de evoluţia fenomenelor, INHGA va actualiza prognoza hidrologice.


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24