Pensionarii care vor beneficia de medicamente compensate. Se extinde lista

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Un număr mai mare de pensionari vor putea beneficia de medicamentele compensate cu 90%.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, un proiect privind extinderea programului de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari, urmând ca de la 1 ianuarie să beneficieze de această facilitate pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent, scrie Agerpres.

”A fost aprobată o hotărâre care e menită să susțină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Acesta a explicat că, în 2023, pentru perioada ianuarie - septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari. 

Marcel Ciolacu: ”Sunt cu adevărat vitale”

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a afirmat înaintea ședinței de Guvern de astăzi că pentru anul viitor bugetul alocat Sănătății a fost majorat cu peste 40%, aceasta fiind o prioritate pentru Executiv.

”Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească pentru a putea cuprinde un număr cât mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă, cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale. Iar în 2024, am majorat bugetul Sănătății cu peste 40% fiindcă reprezintă o prioritate a acestui Guvern”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Ședință de Guvern, 21 decembrie 2023. Marcel Ciolacu: Scandalul din Parlament, prețul pe care a trebuit să îl plătesc eu, ca premier, pentru pensionari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel