Netflix elimină scena sinuciderii din popularul său serial cu adolescenţi ''13 Reasons Why''

Netflix a decis să elimine o controversată scenă din popularul său serial cu adolescenţi ''13 Reasons Why'', care înfăţişează în mod explicit sinuciderea protagonistei, la recomandarea experţilor din domeniul medical, a precizat marţi compania pe contul său oficial de Twitter, potrivit Reuters.

Serialul, o adaptare a cărţii omonime, prezintă, în ultimul episod al primului sezon, sinuciderea protagonistei printr-o secvenţă în care tânăra Hannah îşi taie venele într-o cadă de baie. 'Am auzit din partea multor tineri că '13 Reasons Why' i-a încurajat să vorbească despre probleme dificile precum depresia şi sinuciderea', a precizat un purtător de cuvânt al Netflix într-o declaraţie trimisă marţi prin e-mail, potrivit Reuters.

Compania a menţionat pe Twitter că, la recomandarea unor experţi din domeniul medical, am decis, împreună cu scenaristul Brian Yorkey şi producătorii '13 Reasons Why' să edităm scena în care Hannah îşi pune capăt zilelor. Deşi a beneficiat de cronici pozitive din partea specialiştilor, serialul a fost criticat, printre alţii, de Parents Television Council (PTC), care a susţinut că producţia de televiziune glorifică sinuciderea în rândul adolescenţilor.

Decizia de a înlătura secvenţa respectivă a fost apreciată de PTC, care a făcut presiuni pe lângă Netflix să renunţe definitiv la producerea serialului. 'Netflix a recunoscut, în cele din urmă, impactul nociv pe care scenele cu conţinut explicit, cum ar fi secvenţa sinuciderii din '13 Reasons Why, le pot provoca asupra copiilor'. Numărul sinuciderilor în rândul tinerilor americani au crescut cu aproape o treime în luna care a urmat premierei popularului serial Netflix, în 2017, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite. Conform cercetării, realizate cu ajutorul Institutului Naţional de Sănătate (NIH), rata de sinucideri în rândul tinerilor americani cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani a crescut cu 28,9% în aprilie 2017.

Studiul arată că a existat un număr suplimentar de 195 de sinucideri în aceeaşi categorie de vârstă în perioada aprilie-decembrie 2017, în comparaţie cu previziunile bazate pe date anterioare. Cercetătorii au menţionat că studiul are anumite limitări şi că nu pot stabili o legătură cauzală directă între 13 Reasons Why şi creşterea ratei de suicid şi nici nu pot exclude alţi factori. Serialul spune povestea unei adolescente care îşi pune capăt zilelor, lăsând în urma sa o serie de 13 înregistrări video în care explică motivele care au determinat-o să recurgă la acest gest. Secvenţele explicite au declanşat reacţii negative în rândul părinţilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii, platforma Netflix fiind nevoită în 2017 să adauge un mesaj suplimentar de avertizare destinat privitorilor prin care să-i îndemne să apeleze la grupuri de sprijin. Un al doilea sezon al 13 Reasons Why a fost lansat în mai 2018, iar un al treilea sezon a fost deja comandat de Netflix.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel