Nadal a câștigat US Open după o finală cu Djokovic și atacă locul 1 mondial

Djokovic Nadal
Djokovic Nadal

Spaniolul Rafael Nadal (cap de serie nr. 2) a câştigat turneul de tenis US Open, de la New York, după ce l-a învins în finală (6-2, 3-6, 6-4, 6-1) pe liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, într-o partidă ce a durat 3 ore și 21 de minute. Acesta este al 13-lea turneu de Mare Şlem câștigat de iberic - 8 la Roland Garros, câte 2 la Wimbledon şi US Open şi 1 la Melbourne. Anul acesta, Nadal a triumfat la 10 turne, dintre care 2 de Mare Şlem şi 3 de Masters 1000. 

[caption id="attachment_363996" align="alignleft" width="310"] foto: BBC[/caption]

Datorită victoriilor din aceste Masters 1000, toate în SUA, tenismenul iberic a încasat luni seara un cec de 3,6 milioane de dolari, ca şi Serena Williams, cu o seară în urmă, având bonus de 1 milion de dolari, scrie Agerpres. Finala, echilibrată doar în primele 2 seturi, a avut punctul de rupere în setul 3, când, la scorul de 4-4, Djokovic a avut 40-0 pe serviciul lui Nadal, dar a ratat cele 3 mingi de meci, după care a cedat ultimul set fără drept de apel.

Astfel, la 27 de ani, după 8 luni de absenţă, din cauza unei accidentări, Rafael Nadal revine în cursa pentru locul 1 mondial. El l-a depăşit la numărul de competiţii de Mare Şlem pe Boris Becker (12), dar se află încă la 4 lungimi de recordmanul absolut la acest capitol, elveţianul Roger Federer, care are 17 astfel de succese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel