Mandarinele, benefice pentru piele și păr. Iată cum le poți folosi

Mandarinele, benefice pentru piele și păr. Iată cum le poți folosi. Sursa - pixabay.com
Mandarinele, benefice pentru piele și păr. Iată cum le poți folosi. Sursa - pixabay.com

În cosmetologie, mandarinele sunt, adesea, folosite pentru îngrijirea tenului și a părului.

Prin urmare, pe lângă consumul alimentar al acestor fructe citrice delicioase, îți recomandăm să le folosești și în tratamentele de înfrumusețare. 

Loțiune de curățare. O mandarină se dă prin răzătoare, se adaugă 100 ml de vodcă și se păstrează într-un loc întunecat 7 zile. Loțiunea finită trebuie filtrată. Adaugă apoi 3 linguri de apă și 1 linguriță de glicerină. Folosește această loțiune pe o dischetă de bumbac și șterge tenul.

 Un somn sănătos te ajută să scapi, ușor, de excesul de greutate

Tonic pentru orice tip de piele. Înmoaie un tampon de bumbac în suc proaspăt stos de mandarină și șterge fața. De asemenea, poți înmuia un șervețel în acest suc de mandarină. Acoperă fața cu acest șervețel timp de o jumătate de oră. După o astfel de mască, pielea trebuie ștearsă cu un prosop umed.

Nu aruncați cojile de lămâie: puneți-le într-un borcan și preparați un ulei esențial minunat

Tonic pentru tenul gras. Acoperă cojile de mandarine cu apă rece și lasă-le la macerat timp de 24 de ore. Strecoară infuzia și folosește-o pentru a șterge fața dimineața și seara. Acest tonic închide porii.

Mască nutritivă pentru păr. Prepară o mască pentru păr din sucul a două mandarine, o lingură de muștar și zece picături de ulei esențial de lămâie. Aplică ceastă mască pe toată lungimea părului. Lasă-o să acționeze  20 de minute, apoi clătește părul.

Sucul de mandarine hrănește și hidratează perfect părul și, de asemenea, combate mătreața. Muștarul și uleiul esențial de lămâie normalizează activitatea glandelor sebacee.

 

Mandarinele au o mulțime de proprietăți utile

Pe lângă gustul și aroma delicioase, mandarinele au o mulțime de proprietăți utile pentru sănătate și frumusețe. Acest fruct suculent și parfumat 80% din doza zilnică necesară de vitamina C. Ajută la întărirea oaselor, a sistemului cardiovascular și a imunității. Are un efect benefic asupra pielii. Pentru a obține toate beneficiile sale, trebuie să mănânci șapte mandarine într-o zi. 

Ce trebuie să mănânci ca să slăbești: top zece alimente care stimulează metabolismul

Mandarinele sunt bogate în vitamina B, calciu, magneziu, zinc și potasiu. Ele stimulează creierul și îmbunătățesc memoria. Beta-criptoxantină carotenoidă din fructe poate reduce riscul de cancer pulmonar, iar sucul de mandarine este bun pentru persoanele cu hepatită C și cancer la ficat.

Atenție însă, dacă mănânci mai mult de șapte mandarine pe zi, nivelul zahărului din sânge poate crește, iar consumul excesiv de fructoză poate duce la creșterea în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel