Nu aruncați cojile de lămâie: puneți-le într-un borcan și preparați un ulei esențial minunat

Nu aruncați cojile de lămâie, puneți-le într-un borcan și preparați un ulei esențial minunat. Sursa - pixabay.com
Nu aruncați cojile de lămâie, puneți-le într-un borcan și preparați un ulei esențial minunat. Sursa - pixabay.com

Pe lângă faptul că este bogată în vitamina C, lămâia conține numeroase substanțe flavonoide, care accentuează eficacitatea acestei vitamine și previn degradarea acesteia.

Din cele mai vechi timpuri, lămâia a fost folosită nu doar în bucătărie, dar și pentru combaterea unor afecțiuni. Lămâia poate fi folosită în sucuri, deserturi, infuzii și chiar pentru a prepara ulei esențial.

De asemenea, lămâia funcționează ca un antioxidant puternic, care poate preveni activitatea negativă a radicalilor liberi.

Uleiul esențial de lămâie este recomandat pentru următoarele:

- elimină toxinele,

- ajută la întârzierea îmbătrânirii pielii.

Pe scurt, uleiul esențial de lămâie funcționează ca un stimulent astringent, detoxifiant, antiseptic și dezinfectant.  În plus, are proprietăți antifungice, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Miguel Hernández din Elche (Spania). De asemenea, uleiul de lămâie luptă cu oboseala, obezitatea, unele tipuri de ciuperci, durerile de stomac.

Vă dezvăluim un mod rapid și ușor de a pregăti ulei esențial de lămâie. Astfel puteți profita de toate beneficiile acestui fruct citric.

Frunzele orhideei s-au îngălbenit și floarea e pe moarte? Grădinarii cu experiență spun cum o puteți salva

Pentru toți cei care iubesc parfumul de lămâie, uleiul esențial este cea mai bună soluție pentru a-și spori mirosul plăcut din casă. Cu toate acestea, puțini au aparatele necesare pentru a produce acest tip de ulei.

Prin urmare, vă vom învăța cum să faceți propriul ulei esențial de lămâie într-un mod simplu și ieftin, deoarece necesită doar câteva ingrediente.

De obicei, avem tendința de a consuma pulpa și sucul de lămâie, dar cojile sunt adesea aruncate. Cojile de lămâie trebuie folosite, deoarece sunt pline de numeroși compuși benefici.

 

Ingrediente:

ulei de măsline (200 ml),

ulei de migdale (200 ml),

6 lămâi fără pesticide sau tratamente speciale (200 grame),

1 borcan de sticlă cu închidere ermetică (cu o capacitate de aproximativ 500 ml)

 

Prepararea 

Mai întâi, tăiați coaja de lămâie și uscați-o, în cuptor, la minimum (50°C), aproximativ 3 ore. Ulterior, puneți cojile uscate pe fundul borcanelor și acoperiți-le cu cele două uleiuri.

Lăsați cojile de lămâie, acoperite de cele două uleiuri, într-un loc uscat și întunecat pentru 50 de zile, având grijă să amestecați conținutul, din când în când. După această perioadă lungă de așteptare, filtrați uleiul obținut printr-o pânză.

La final, turnați uleiul în sticle prevazute cu picurătoare, iar, de fiecare data, când vreți să fiți învăluiți de aroma de lămâie, folosiți aproximativ 5 picături într-un difuzor.

Cei mai buni biscuiți pentru Crăciun, făcuți din câteva ingrediente. Copiii îi vor adora

Esențele de citrice ne fascinează și ne trezesc amintiri. Dar lămâia nu este renumită doar pentru mirosul și gustul său, ci funcționează și ca un antiseptic puternic. În cele mai multe cazuri, uleiul esențial de lămâie este sigur pentru utilizare locală și aromaterapie. Cu toate acestea, utilizarea uleiul de lămâie poate crește sensibilitatea pielii la soare.

Prin urmare, cel mai bine este să evitați expunerea la soare după utilizarea acestui ulei. În caz contrar, pot apărea simptome precum roșeața temporară și iritația.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel