EXCLUSIV  Tot ce nu știai despre acupunctura facială cosmetică. Dr. Florin Bebeșel: La noi nu se cunosc lucrurile astea. În China e mult mai invazivă, acupunctorul îți spune tot dintr-o singură privire

foto: Freepik
foto: Freepik

Invitatul acestei ediții a fost doctorul Florin Bebeșel, deținătorul Centrului Metodologic Acupunctura Ayurveda.

Tema centrală a celei mai recente ediții din seria Mi-Th Influencer a fost acupunctura și aplicațiile ei în diverse scheme de tratament, inclusiv pe zona de cosmetică facială.

Acupunctura facială cosmetică este o formă de tratament cosmetic non-invaziv care utilizează tehnici inspirate din medicina tradițională chineză. Procedura implică inserarea acelor foarte subțiri în puncte strategice de pe față și pe corp, în funcție de nevoile individuale ale pacientului. Aceste puncte sunt selectate pentru a stimula circulația sângelui, pentru a promova producția de colagen și elastină și pentru a echilibra energia sau chi-ul în corp. Prin activarea acestor puncte, acupunctura facială cosmetică poate ajuta la reducerea ridurilor și liniilor fine, la îmbunătățirea tonusului și texturii pielii, la reducerea pungilor de sub ochi și la diminuarea aspectului porilor dilatați. De asemenea, poate contribui și la diminuarea inflamației, a acneei și a altor afecțiuni ale pielii.

"În cosmetica cu acupunctură avem niște avantaje pe care chirurgul nu le are. Orice chirurgie estetică desface pielea. Aici intrăm cu acul și facem, practic, o procedură microchirurgicală. Este încadrată la disciplină chirurgicală, echivalată cu o zonă de microchirurgie. Sigur că sunt mult mai invazivi în China în ceea ce privește utilizarea acelor decât în restul lumii, pentru că lumea occidentată e mai reținută. Dar eficiența acupuncturii este mai mare atunci când intervenția este mult mai amplă, ceea ce nu prea se acceptă în Occident.

Dar cosmetica ajunge astăzi să fie un domeniu care are implicații în patternurile noastre emoționale de suferință, în tratarea slăbiciunilor energetice ale organelor... pentru că toate se reflectă pe față. Un acupunctor, în China, care are șansa de a fi continuatorul unei linii genealogice familiale de acupunctură, se uită la fața ta și poate să să-ți spună tot, ce probleme ai avut, atât emoționale cât și fizice. Dintr-o singură privire. Îți spune și cam pe unde o să te duci tu cu dezvoltarea ta.

Fața este o oglindă care poate revela foarte multe informații. Intervenția cosmetică în acupunctură, de cele mai multe ori, este o intervenție holistică, ea are ecouri în corpul nostru emoțional, în funcționarea noastră biologică, fizică. E mult de descoperit în zona aceasta" a explicat medicul Florin Bebeșel.

Aplicații și în fertilizare

"Studiind progresiv tot mai multe abordări în acupunctură, am descoperit o explozie de personalizare și profesionalizare și-n acest domeniu. De exemplu, acupunctura pentru fertilitate, în SUA, este o disciplină aproape exclusivă. Demersul acupunctural în stimularea fertilității este atât de precisă încât se știe exact schema de tratament. Nu prea se mai concepe fertilizare în vitro fără ajutorul acupuncturii într-o societate dezvoltată. La noi nu se cunosc lucrurile astea.

Pentru ca organismul femeii să gesteze, nu doar să fie fertilizat, ci să și rețină această fertilizare, din start lucrurile sunt o slăbiciune. Acupunctura susține organul reproducător. Nu poți să elimini acupunctura care vine și-ți susține ție capacitatea de procreere" a mai spus terapeutul.

Mai multe ponturi, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel