Locul doi în Europa, la firme de pază. Află câţi bodigarzi lucrează în România

firma paza bodigard
firma paza bodigard

Numărul personalului de securitate din sectorul privat îl depăşeşte pe al poliţiştilor din şapte state UE, între care şi România. Ţara noastră se află pe locul doi, potrivit ultimelor date ale CoESS, o structură de lobby pentru securitate privată, de la Bruxelles, relatează publicaţia electronică EUObserver.

Pe primul loc se află Ungaria, cu 104,97 gărzi private la 10.000 de locuitori, în comparaţie cu 39,94 ofiţeri de poliţie. Pe locul doi este România, cu 49,84 de gărzi private la 10.000 de locuitori, faţă de 25,62 de poliţişti. În acest clasament urmează Irlanda, Polonia, Finlanda, Luxemburg, Bulgaria, Cehia şi Slovenia. Italia, Spania, Malta, Danemarca, Belgia şi Lituania au cele mai scăzute niveluri de poliţie privată.

Cele mai populate ţări din Uniunea Europeană (UE) tind să aibă cele mai mari "armate" de securitate privată, Germania numărând 170.000 de gărzi private, Polonia înregistrând 165.000, Franţa - 160.000, iar Marea Britanie 120.000. Pe de altă parte, România are 107.000 de gărzi private, iar Ungaria 105.121 de gărzi private. Însă, Turcia are cele mai numeroase trupe de securitate privată din Europa, cu un personal de 257.192 de membri.

"Mai ales noile ţări membre ale Uniunii au cel mai ridicat raport favorabil securităţii private", se arată în acest studiu, intitulat A Treia Carte Albă. "Acest trend confirmă o opţiune continuă şi susţinută către noi ţinte economice, mai apropiate de piaţa liberă decât «vechea» Europă, cu excepţia Luxemburgului şi Irlandei", continuă studiul. Documentul notează că sectorul are, în prezent, 1.630.524 de angajaţi în Europa, cu 176.888 mai mulţi decât în 2009, şi este dominat de bărbaţi.

CoESS face lobby pe lângă Uniune pentru a recunoaşte calificările gărzilor private, cu scopul de a le permite să se poată angaja în orice ţară din bloc.

Un oficial european a declarat pentru EUObserver că Bruxelles-ul intenţionează să "împrumute" soldaţi de la statele membre cu experienţă în paza ambasadelor în puncte "fierbinţi", precum cei britanici în Irak şi cei francezi în Ciad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel