Liviu Dragnea promite primarilor bani din taxa pe stâlp

Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit, într-un interviu pentru Viața Satului de la TVR, despre obiectivele strategice pentru dezvoltarea satelor româneşti. Primarii de comune ar putea primi, începând de anul viitor,  o cotă-parte din taxa pe construcțiile speciale și din redevențele platite pentru concesionarea balastierelor, a declarat Liviu Dragnea.

Satele româneşti au la dispoziţie miliarde de euro de la Bruxelles pentru a se moderniza, însă puţine fonduri au fost atrase de autorităţi. De altfel, datele Comisiei Europene arată că dintre românii care locuiesc la ţară sunt puţini cei care au acces la canalizare şi reţele de apă, iar drumurile dintre localităţi nu au mai fost reparate de zeci de ani. Autorităţile spun, însă, că au finalizat un plan de dezvoltare a satului românesc pentru următorii ani.

Potrivit datelor din 2013, aproape jumătate dintre români nu au apă curentă în locuinţe şi nu sunt racrodaţi la sisteme de canalizare.

Citește și: Ce a găsit Liviu Dragnea când a ajuns la Ministerul lui Udrea

Obiectivele strategice sunt alimentarea cu apă, canalizare, staţii de epurare, după care vin drumurile judeţene, comunale, locale, în paralel cu celelalte obiective sociale, educaţie, sănătate şi atunci nicun primar nu mai poate aloca banii unde doreşte, a explicat vicepremierul Liviu Dragnea.

Şi pentru ca autorităţile locale să nu mai ducă lipsă de fonduri, o parte din taxele colectate de pe urma construcţiilor speciale, a vânzării terenurilor sau din redevenţele pentru balastiere va merge la bugetele locale de anul viitor, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea spune că aceste măsuri vor ajuta comunităţile locale sărace să ajungă la un nivel minim de civilizaţie. Chiar dacă nu la fel de avansat ca în satele din Austria, de exemplu.

Mie mai mult îmi place un sat din România decât un sat din Austria, declara Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel