La Liga ar putea contesta în instanţă data stabilită pentru disputarea El Clasico

La Liga s-ar putea adresa instanţei nefiind de acord cu data de 18 decembrie, fixată de Federaţia spaniolă şi echipele FC Barcelona şi Real Madrid, pentru disputarea El Clasico, scrie France Football.

"La Liga nu este de acord cu decizia Comitetului de Competiţii al Federaţiei de a stabili 18 decembrie - după încheierea unui acord între Barcelona şi Real Madrid, în ciuda obiecţiilor La Liga - ca dată a următorului Clasico", se arată într-un comunicat al acestui for fotbalistic.

La Liga ar fi dorit ca partida să se dispute pe data de 4 decembrie.

Studiem documentul primit pentru a cunoaşte procesul decizional şi pentru a evalua posibilitatea de a lua măsuri legale în acest sens, menţionează La Liga.

Comitetul pentru competiţii al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) a decis miercuri ca primul El Clasico al sezonului, între marile rivale FC Barcelona şi Real Madrid, programat iniţial pe 26 octombrie, în cadrul etapei a 10-a din Primera Division, să se dispute în ziua de 18 decembrie, pe stadionul Camp Nou.

Cele două cluburi s-au pus de acord în privinţa datei de disputare, în condiţiile în care Liga spaniolă de fotbal ar fi dorit ca meciul Barca - Real să aibă loc pe 4 sau 7 decembrie, pentru a nu se suprapune cu meciurile din Cupa Spaniei programate chiar pe 18 decembrie.

Liga a propus, totodată, inversarea ordinii de disputare a meciurilor tur-retur dintre Barca şi Real, variantă respinsă însă de cele două grupări.

Mult aşteptatul derby Barca - Real a fost amânat din cauza protestelor violente care au avut loc în ultima perioadă la Barcelona şi în diverse oraşe din Catalonia, după anunţarea sentinţelor în cazul liderilor mişcării pentru independenţa catalană, soldate cu circa 600 de răniţi.

El Clasico este urmărit anual de aproximativ 650 milioane de telespectatori din întreaga lume, potrivit cifrelor furnizate de Liga spaniolă de fotbal. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel